Ще видим ли Биткойн ETF скоро?

в Крипто
Loading...

Стартирането на американски регулиран борсово търгуван фонд на Биткойн (ETF) отдавна е мечта на крипто-инвеститорите. Те вярват, че подобен инструмент ще катализира масовия приток, стартирайки най-големия бичи пазар на BTC досега. 

Въпреки че, последните няколко години не бяха твърде добри по отношение на перспективите за ETF.

Само миналия месец американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), която председателства ETF-ове, издаде заповед от 112 страници, в която отказва заявление от “Bitwise”. Генералният съветник на “Compound”, Джейк Червински, посочи, че заповедта за отказ “се чете като критика на пазарната структура на Биткойн .

Твърдението, че пазарът е готов за ETF, наскоро получи се изправи срещу още по-сериозна опозиция. Този път, критиката дойде от водещия анализатор на криптовалути Томас Лий от “Global Advisors” на “Fundstrat”.

Изказвайки се по време на конференцията “Blockshow” в Сингапур тази седмица, Том Лий каза, че настоящият пазар на криптовалути е твърде малък, за да получи собствен борсово търгуван фонд.

Той заяви, че за да бъде одобрен ETF от SEC, базовият пазар на BTC ще трябва да бъде много по-голям, поне 18 пъти по-голям от сегашния размер.

Той смята, че Биткойн трябва да бъде около 150,000 долара, за да се справи с ежедневното търсене на ETF”, пише Bloomberg по въпроса.

Коментарът бе направен малко след като Тод Розенблут, директор на “Mutual & Exchange Traded Fund Research” на проучвателната компания “CFRA”, спори пред CNBC, че криптовалутен ETF остава далечна мечта.

“[…] не самият ETF е проблем, а основният актив е това, което тревожи SEC от гледна точка на измами.”

Пускането на ETF вероятно би тласнало цената над 100,000 долара, което би повишило ликвидността, но от друга страна, този пазар в момента не е достатъчно голям или ликвиден за такъв фонд. Cryptodnes. BG

ПО ТЕМАТА

SEC разглежда две ETF предложения в момента

Председателят на SEC обясни какво е нужно за одобрението на крипто ETF

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе