Шокиращо откритие в Хеопсовата пирамида в Гиза: Извънземен трон за междузвездни пътешествия!

в Любопитно

В мистериозната огромна кухина, с дължина най-малко 30 метра, която бе открит в Голямата пирамида в Гиза,  може да се крие железен трон, изработен от метеоритно желязо.

Археолозите смятат, че този трон е  поставен там, за да помогне на фараона за   пътя му към следващия живот.

Огромната кухина бе открита в началото на ноември 2017 г., като част от проекта за сканиране на пирамидата с помощта на рентген и 3D реконструкция, но археолозите все още не са наясно за какво е служила тази мистериозна зала.

Кухината е оформена като зала и може да достига дори до върха на пирамидата.

Хеопсовата пирамида, построена през 2550 г. пр. Хр., е един от най-големите и най-сложните паметници в историята на архитектурата.

Има три известни вътрешни стаи, които са достъпни през тесни тунели, едната от които, преди пристигането в погребалната камера, изведнъж внезапно се разширява и се издига, за да образува т.нар. Голяма галерия, водеща към кралската стая.

„Новооткрита стая се намира над галерията, но няма практическа функция“, казва Джулио Малджи, директор на Департамента по математика и професор по археоастрономия в Милано. Според него подобен трон е бил направен и за кралица Нефертити, само че нейният е бил с различна конструкция – най-вече от дърво, и не е съдържал толкова метал.

Тронът на Хеопс би могъл обаче да е само покрит с железни плочи.

„Има и такава интерпретация, която е в пълно съответствие с това, което знаем за египетските погребални религиозни обичаи, за които се споменава в древните писания“, казва Малджи. „

В тези записи се посочва, че фараонът, преди да достигне до северните звезди, трябва да мине през „небесната врата“ и да седне в своя „железен трон“.

„Ясно е, че той не е отливан, а е от желязо, което е паднало от небето под формата на железен метеорит (който е специфичен с това, че съдържа висок процент никел), точно както се споменава в древните писания“, казват изследователите.

Египтяните са използвали това желязо за производството на различни предмети, предназначени специално за фараона, включително и известната кама на Тутанкамон. / НЕПОЗНАТО

Учени: кинжалът на Тутанкамон е направен от извънземен материал

Die Cheops Luege | Хилядолетна лъжа: лъжата за Хеопс (ФИЛМ – БГ субтитри)

Loading...
Шокиращо откритие в Хеопсовата пирамида в Гиза: Извънземен трон за междузвездни пътешествия! by

Последни от Любопитно

Отиди Горе