Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Шеф в ДАИ вкарал служителите си в затвора превантивно

в България
Loading...

Добрев завел наличния състав в Пазарджишкия затвор за „провеждане на инструктаж“

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата.

Необичайната акция, проведена още през лятото, е станала повод да му бъде наложено дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за 6 месеца. Той обаче вече успешно я е обжалвал на първа инстанция – пред Административния съд, съобщи Дарик радио.

„Възпитателното“ гостуване в мястото за лишаване от свобода било на 8 юни. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в Пазарджишкия затвор за „провеждане на инструктаж“. След него обаче една от служителките – Таня Гулева, написала доклад, в който описала потреса, който изживели с колегите й, някои от тях после пили успокоителни и смятат случилото се за недопустимо.

На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите. Били съпроводени от надзиратели, но докато вървели по коридорите били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от затворниците. Шефът на Областния отдел „Автомобилна администрация“ допълвал това с намеци, че ги чака същото, ако нарушат закона.

Владимир Добрев обаче има по-различна версия. Твърди, че никого не е принуждавал да отиде в затвора. На входа всеки сам дал личните си документи, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода. По предложение на началника на охраната разгледали една килия. В местния клуба бил проведен разговор за актуалната ситуация в системата на „Автомобилна администрация“, включително последните задържани за корупция служители – стандартно изнесено обучение.

Шефовете на Добрев от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ обаче не са на същото мнение, затова разпоредили да бъде понижен. Това обаче пада в съда, без дори да се разглежда дали санкцията е основателна, защото заповедта е издадена на 16 октомври – след изтичане на двумесечния срок за налагане на дисциплинарно наказание./NBOX.BG

Последни от България

Дебилизъм на годината

Loading... За да прокара многомилиярдния грабеж около разширяването на гьола АЕЦ “Белене”
Отиди Горе