Шестото поколение на „Миг-41“ ще бъде въоръжен с лазерно и микровълново оръжие

в ПО СВЕТА

„Освен за поразяване на цели на врага, лазерите, които ще му бъдат качени на „МиГ-41“ ще са в състояние да неутрализират 100% и съответните вражески ракети, насочени към самолета.

„Вече имаме системи за лазерна защита, инсталирани на бойни самолети и хеликоптери, сега обаче говорим за разработки в областта на високомощните лазери, които ще могат физически да унищожават насочващите глави на ракетите… Грубо казано, ние ще можем да изгорим „очите“ на ракетите, „вторачили се в нашите самолети“. Естествено, тези системи ще бъдат инсталирани и на изтребителите от шесто поколение „, каза съветникът на първия заместник-главен изпълнителен директор на групата „Радиоелектронни технологии“ (KRET) Владимир Mикеев.

Според съобщението, разработването и внедряването на тази лазерна технология е от „висок приоритет“ за руските инженери, които предвиждат освен това внедряването във военновъздушните сили на Русия и дронове, летящи заедно с изтребителите, управлявани от човешки пилоти, въоръжени също с цяла гама високотехнологични оръжия.

„Един дрон при полет във формация ще носи микровълнови оръжия, включително насочващи се електронни боеприпаси, докато друг дрон ще носи системи за радиоелектронна борба, плюс средства за подаване и унищожаване, а третият ще бъде въоръжен със стандартно въоръжение. Всяко конкретно задание ще се решава с използването на различни въоръжения“, допълни Микеев“.

Българска Легия за информационна защита – Bulgarian Infodefence Legion