Челен опит: Путин изгони «Отворено общество» на Джордж Сорос от Русия

в Свят
Loading...

Русия би шута на Сорос и “Отворено общество”

Установено, е че фондацията представлява заплаха за сигурността на държавата, включват я в стоп-списък.

Генералната прокуратура на Руската федерация съобщи, че фондациите “Съдействие” и “Отворено общество” са нежелателни на територията на Русия. “Отворено общество” е известно и като фондът на Сорос, уточнява lifenews.ru.

Това решение е прието във връзка с обръщението на Съвета на Федерация към генералния прокурор, към министъра на външните работи и министърът на правосъдието за проверка на организациите, включени в т.нар. патриотичен стоп-списък. Това обясни официалният представител на Генералната прокуратура Марина Гридньова, цитирана от Интерфакс.

Установено е, че дейността на “Отворено общество” (Open Society Foundations) и на института «Отворено общество. Фонд за съдействие” (OSI Assistance Foundation) представляват заплаха за конституционното устройство на Руската Федерация и за сигурността на държавата, уточни тя.

Генералната прокуратура е изпратила информация за решението си в правосъдното министерство, за да бъдат включени официално двете организации в списъка на нежелателните. / БЛИЦ

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе