Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори, първо да каже как е финансирана кампанията му

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

„Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му.

Той трябва да отговори на съмненията, че социално слаби са финансирали кампанията.
Как е възможно един социално слаб човек, който трудно може да поеме своите собствени разходи, да отдели 400 лв. за кандидат-президентската кампания на Радев?“

Това попита пред журналисти в Банско председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от ГЕРБ.

„Прозрачността е изключително важна за всеки един изборен процес. Всички тези съмнения за непрозрачно финансиране обаче пораждат въпроса дали можем да говорим за определени зависимости. Затова е редно всеки, който иска да вземе ролята на ментор в обществото, първо да отговори на всички тези подозрения“, подчерта Цветанов.

По думите му президентът Радев не изпълнява основната си функция на обединител и не допринася за осъществяването на пълноценен и градивен диалог между партиите и институциите, а даже напротив.

„Трудно ми е да си представя как би изглеждал един КСНС, на който Радев ще трябва да събере представителите на всички онези институции, които той ежедневно напада“, коментира пред журналистите председателят на ПГ на ГЕРБ.

ПО ТЕМАТА,ВИДЕО:

Може ли да се лъже така безобразно? Ако си Бойко Борисов явно може! (Злокобно самопризнание на Мутрата-Премиер Бойко Борисов-ВИДЕО)