Цацаров е изпратил сигнала на БОЕЦ за ДДСгейт в спецпрокуратурата!

в България
Loading...

БОЕЦ получихме отговор от ВКП, че сигнала ни за ДДСгейт е изпратен по компетентност в спецпрокуратурата. След двуседмично мълчание, благодарение на натиска, който упражнихме и разгласяването на скандала с несъбраните милиарди ДДС, прокуратурата бе принудена да реагира. Сега са длъжни да образуват проверка и да ни уведомят за резултата.

(За 12 милиарда – 12 думи. Толкова)

 

Междувременно БОЕЦ сезирахме и парламента, парламентарните партии и президента. Нулева реакция и мълчание, което е лесно обяснимо. Самите те и техните „спонсори“ – господари-олигарси са част от схемите за източването на тези милиарди. Това се потвърди и с направените от Биволъ разкрития за депутата от ГЕРБ Гамишев, прехвърлил фирмата си с над 200 000 лева задължения към държавата на малоимотен бушон. https://bivol.bg/gamishev.html Оставката на Гамишев бе гласувана веднага от парламента, но през това време се разбра, че и втори депутат от ГЕРБ е уличен в същите действия и в реализирането на подобна схема за прехвърляне на фирма със стотици хиляди лева задължения на малоимотно лице и „завличане“ на държавата и бизнеспартньори. Явно ДДСарството се оказва вирус, от който боледуват нашите политици и депутати. Вирус, довел до епидемия и установени злоупотреби за над 12.2 милиарда лева, потънали в бездънните джобове, банковите сметки и офшорките на нашите управници.

На този фон мълчанието и бездействието на извън парламентарната опозиция по ДДСгейт изглежда меко казано странно и предизвиква все повече въпроси.

Единствената институция , която реагира своевременно бе Европейската комисия, която ни уведоми, че сигналите на БОЕЦ ще бъдат внесени в ресорните служби на ЕК в Брюксел и то броени дни след внасянето им. На 26.03.2018 г.. БОЕЦ внесохме в представителството на ЕК в София сигнали за ДДСгейт и репресиите над следовател Бойко Атанасов, който пръв заговори за размера на откраднатото и невнесено ДДС!

Действията на прокуратурата, от една страна са знак, че скандала вече не може да бъде потулен и от друга страна са абсурдни! Абсурда се състои в това, че Цацаров праща сигнала в спецпрокуратурата, чиито шеф е Иван Гешев. От интервютата на следовател Атанасов знаем, че именно Гешев е сключвал „срамни“ споразумения с ОПГ-та за източване на ДДС и финансови измами. Прокурорите от обвинители са се превърнали в споразумители. БОЕЦ в своите изявления и сигнали също визираме тези действия на Гешев и прокуратурата в цялост, като част от схемите за безнаказаното ограбване на милиарди лева от ДДС и прикриване на тези престъпления. Гешев трябва да разследва сам себе си! Невъзможно е тези схеми да са били реализирани в такива огромни мащаби и продължили над две десетилетия, ако не е бил осигурен чадър и съучастие от страна на институциите и на хора по високите етажи на властта, а именно – прокуратура, НАП, изпълнителна власт. БОЕЦ вече внесохме сигнали срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов за престъпления по служба, неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП. Идентичен сигнал внесохме и срещу всички шефове на НАП, финансови министри и премиери заемали тези постове след 2000 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ?

БОЕЦ продължаваме с натиска и ще разчитаме на подкрепата на гражданското общество и независимите медии за да не позволим нашите сигнали да бъдат заметени по подобие на много други и виновните за този грабеж на милиарди от гърба на най-бедният народ в Европа да останат ненаказани и да продължат да източват и ограбват държавата ни.

До дни БОЕЦ ще публикуваме документи и информация за български политик, бивш министър и настоящ депутат, който с действията си е причинил щети за държавата в размер на милиони. Официални документи, констатиращи името му, действията му и щетите, които е причинил на държавата, както и умишленото бездействие на прокуратурата по случая!

Разобличаването на престъпленията на мафията превзела държавата ни е един от начините да водим битката срещу това зло. Когато институциите са подчинени на мафията, гражданското общество и независимите медии остават единствената сила, която да казва и показва истината за престъпната същност на управляващото ни политическо статукво и да се борим за справедливост и възмездие. А който не бива чут вика още по-силно и накрая излиза на площадите.

БОЕЦ водим тази битка!

Гражданско движение „БОЕЦ“

Loading...

Последни от България

Отиди Горе