Хората, които са срещу Истанбулската конвенция се оказаха реалисти, а не параноици: Германското правителство прие проектозакон за „третия пол“

в ПО СВЕТА

“Редом с „женски“ и „мъжки“ пол, в удостоверенията за раждане ще може да се посочи „различен“ пол, според проектозакона, който трябва да бъде одобрен от Камарата на депутатите в Берлин.”

Германското правителство прие текст, който легализира „трети пол“ в удостоверенията за раждане. Така страната става първата в Европа, която признава съществуването на интерсексуални хора, съобщи АФП.

Редом с „женски“ и „мъжки“ пол, в удостоверенията за раждане ще може да се посочи „различен“ пол, според проектозакона, който трябва да бъде одобрен от Камарата на депутатите в Берлин.

„Никой не бива да бъде дискриминиран заради половата си идентичност“, заяви министърката на правосъдието от Социалдемократическата партия Катарина Барли.

С този акт коалиционното правителство на Ангела Меркел прилага решение на Конституционния съд от 2017 г. Най-висшата юридическа инстанция в Германия даде срок „до края на 2018 г.“ на депутатите да легализират „третия пол“.

Други страни в Европа, като Холандия и Австрия, също са напът да признаят съществуването на трети пол, отбелязва АФП.

Във Франция всяко новородено дете трябва да бъде записано до пет дни след раждането си като принадлежащо към мъжки или женски пол. Миналата година Касационният съд отхвърли признаването на „неутрален пол“.

По данни на ООН, между 0,05 и 1,7 на сто от световното население е интерсексуално.

АФП/ГЛАСОВЕ

ПО ТЕМАТА:

«Типично австрийско семейство»:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ЧУДИТЕ СЕ КАКВО СЛЕДВА? МОЛЯ!: