Франсис Форд Копола пусна собствена марка канабис

в Свят

Култовият американски филмов режисьор, продуцент и сценарист Франсис Форд Копола пусна в Калифорния лимитираната серия Grower’s Series, която се състои от три сорта марихуана и ще се предлага във винени бутилки. Това производство ще бъде легално и ще отговаря на законодателните норми, съобщава изданието Esquire. По думите на Копола, той самият пуши такъв канабис.

Тази година в щата Калифорния официално легализираха използването на марихуана за развлекателни цели. Отсега нататък жителите на държавата на възраст над 21 години ще имат право да съхраняват до 28 грама канабис или да отглеждат вкъщи до шест храста от растението. Легендарният режисьор също реши да подкрепи тази инициатива.

В сътрудничество с The Herb Somm е разработена уникална „обвивка“, която много прилича на миниатюрните варианти на бутилките вино с марка Coppola. Вътре клиентите ще намерят точно три грама отбран канабис – по един от всеки сорт. Това включва яркия Сатива (един от двата главни вида канабис), мощния и медитативен сорт Индика, както и специален хибриден сорт, предаде forbesbg.

По-рано Форбс информира за това, че две млади жени от Южна Калифорния започнаха производство на специализирано списание за медицинска марихуана за женска аудитория, благодарение на набавените инвестиции в Холивуд. А на 17 октомври тази година Канада официално стана втората страната в света с легален национален пазар за марихуана. 19MIN.BG

ПО ТЕМАТА:

Калифорния разреши свободната употреба на марихуана за развлечение

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе