Реклами

Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Учени разкриват, че химикалите водят до хомосексуализъм

в Любопитно

Тайрън Хейс, професор по интегративна биология в Калифорнийския университет, Бъркли повече от 20 години изучава атразин, широко използван хербицид на Syngenta. Той открива, че атразинът има вредни ефекти върху ендокринната и половата система. Хейс е нает за първи път през 1997 г. от компания, която по-късно става агробизнес гиганта Syngenta, за да изучи техния продукт атразин, който се прилага върху повече от половината царевични култури в САЩ. Хейс открива, че атразинът причинява сексуални аномалии при жабите и може да причини същите проблеми при хората.

При изложените на атразин жаби мъжкият хормон тестостерон не се произвежда на подходящи нива. Някои от мъжките жаби започват да развиват яйчници и яйцеклетки, както и хомосексуално поведение.

В опит да прикрият изследванията, от Syngenta предлагат нов договор на Хейс, както и да купят данните от изследванията му, а когато не успяват, започват да плащат на учени, които да ги опровергаят. Честа практика е подобни корпорации да финансират различни здравни организации, институти и т.н., за да интерпретират данните в тяхна полза. Стига се и до заплахи срещу семейството на учения. Хейс публикува доклад с изследванията на 22 независими учени от цял ​​свят от 12 различни страни, който показва, че атразин причинява сексуални проблеми при бозайници, птици, земноводни, риби. Други проучвания показва, че гениталиите на мъжките бебета, които са изложени в утробата на атразин, не се развиват правилно, както и, че броят на сперматозоидите намалява при излагане на химикала. Атразин също така се свързва с рака на гърдата и е забранен в ЕС повече от десетилетие, тъй като е канцерогенен, но се използва широко в САЩ и други държави и може да се откри навсякъде – в почвата, храните, питейната вода, фуражите и т.н. Още колко химикали влияят негативно на ендокринната система и не само, трудно може да се разбере, поради мощното влияние на корпорациите, което все повече се засилва в цял свят, а ЕС не прави изключение. АБ

БРЮКСЕЛСКИ БИЗНЕС: Кой дирижира Европейския съюз ? (ВИДЕО)

Палмовото масло води до безплодие при мъжете

Сили на мрака, тъмни същества от най-нисше ниво, нахлуват в нашия свят чрез изкуственото оплождане

ГМО човеците: образ на глобалното бъдеще

Първите в света ГМО бебета са вече факт

 

Loading...
Реклами

Последни от Любопитно

Отиди Горе