Унгария напуска Евровизия – била твърде гей

в СВЯТ

След Кoнчитa Вуpcт, apaбин-тpaнсджeндъp ще представи Франция на „Евровизия-2019“ (ВИДЕО)

Унгарското правителство реши да се оттегли от конкурса, без да посочва официална причина. Според информиран източник, цитиран от „Гардиън“ обаче, причината са връзките на Евровизия с ЛГБТ общността.

Евровизия била „твърде гей“ за унгарското правителство. Затова страната е решила да се оттегли от европейския певчески конкурс, съобщава „Гардиън“.

Не е посочена официална причина за това оттегляне, но спекулациите вече са в ход.

Източник, близък до унгарската обществена телевизия MTVA, съобщава за враждебността на унгарското правителството на Виктор Орбан към връзките между конкурса Евровизия и ЛГБТ общността, пише „Поан“.

Проправителственият коментатор Андраш Бенцик сравнява Евровизия с „хомосексуална флотилия“ и смята, че Унгария ще бъде по-добре психически, ако не участва в конкурса.

„Много млади хора смятат, че това шоу е напълно публично, но по време на спектакъла ставаме свидетели на унищожаването на вкуса на публиката с виещи травестити и жени с бради“, смята Андраш Бенци, цитиран от „Гардиън“.

Според цитати в унгарския сайт Index.hu от други унгарски медии Унгария е решила да се оттегли от конкурса, който вече се смята за „твърде гей“.