The Bulgarian Times

Ударните ремонти на мостове и тунели се правели заради НАТО

в България

България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО, при нужда.

 

Министър Нанков обясни, че говори за 852 км магистрали, 1812 км първокласни пътища и 264 км пътища втори клас. Той уточни, че проблем има по мостовите съоръжения и тунелите и това е една от причините те да се ремонтират.

Над осем тунела ще бъдат ремонтирани тази година – два от тях на АМ “Хемус”. Планира се и строителството на общо 17 нови тунелни съоръжения до 2023 г.

За ремонт товя лято са затворени тунелите “Топли дол” и “Правешки ханове” на АМ “Хемус”. Допълнителни защити ще бъдат инсталирани в лявата тръба на тунел “Витиня”, ремонт започва и в лявата на тунел “Ечемишка”.

Приоритетен е ремонтът и на тунела Кривия на пътя София-Кулата в района на Кресненското дефиле. Рехабилитация ще се извърши и на тунелите “Траянови врата” на АМ “Тракия” и тунела “Кричим-Михалково”.

Заради ремонтни дейности по основните магистрали често се образуват тапи в разгара на отпускарския сезон. / ГЛАСОВЕ

ПО ТЕМАТА:

US базата в Безмер е една от най-важните военни бази на САЩ в света

 

Последни от България

69

Математиката в Народното събрание явно не е на особена почит. Изключително интересен
Отиди Горе