Уважаеми работодатели, ние, над 3 000 000 търтея, които ви изкарват заплатите (и печалбите) всеки ден, ви поздравяваме!

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Уважаеми работодатели,

Ние, над 3 000 000 търтея, които ви изкарват заплатите всеки ден, ви поздравяваме.

Да се слави името ви, да пребъдат фирмите и организациите ви, сега и вовеки веков.

Извинявайте, че се сдружаваме в синдикати, г-да работодатели. Знаем, че това ви пречи да ни карате да работим по 16 часа без почивка. То и съпругите ни са виновни… искат майчинство. А колко хубаво ще бъде без синдикати – да стоят вкъщи по месец след като родят и после пак при вас, на тръстиката.

По-възрастните са бреме и за нас. Трябва да им обръщаме внимание, да допълваме мизерните им пенсии с още по-мизерните ни заплати, да се блъскаме с тях в магазина, докато броят мизерните си стотинки. На тези хора не им трябва добавка за време и възраст, а глоба и намаляване на заплатите затова, че са работили цял живот за своите чорбаджии.

Защо ги бранели синдикатите? Търтей, търтея око не вади, скъпи социални партньори.

По-младите също са досадни. Друго си е да започваш живота си със стартова заплата от 300лв. Толкова заслужават, мързеливците! Нищо не знаят, нищо не учат, пък после и пари искат.

А пък заплатите, ах тези заплати!?!

С какви очи ги искаме, след като ни мързи да си ги изработим. Добре, че сте вие, скъпи наши пчелички. Работите с пот на челото, за да живеем добре ние в общия кошер. Храните ни, колкото да не умрем, работим, колкото да не заспим.

А какъв живот би паднал в държавата на трите прасенца без синдикати?

Ще работим, ще строим нов живот. До умиране и без заплата. Ей така, за каузата, за общото ни благо. Ще ни пускате в отпуска, когато искате, ще ни спирате отпуската – когато искате. Ще ни уволнявате безнаказано и ще ни погребвате тайно, когато умираме на работното си място.

Само че няма да мине!

Защото дори в нашата държава, 3 млн. търтея са повече от три прасенца. А зажужат ли, ще трябва да бягате и да се криете. По възможност по-дълбоко, по-далече и тайно.

Че жилото боли повече и от срама!

Искрено ваш: Ганьо

 IBTnews.bg