Тypските приятелчета на Бойко пак ще съдят български граничар, измислиха му ново „престъпление“…

в БЪЛГАРИЯ

Турски съд отново призова граничния полицай Михаил Цонков, 10 години след след инцидента, при който загина турски рибар край Резово.

Въпреки че беше оправдан от всички съдебни инстанции у нас за смъртта на рибаря, съдът в Турция иска Цонков да се яви на 16 юли, където да бъде изслушан за събитията от април 2008 г. Така в петък стана ясно, че наказателното производство в Турция продължава. Това се случва, въпреки неизброими посещения и прегръдки на Бойко с Ердоган, и въпреки обещание на главния прокурор Цацаров, че въпросът ще бъде приключен. Припомняме, турски кораб с рибари-бракониери, навлезе в български води, отказа да се подчини и при употреба на оръжие, един турчин бе опукан. Бащата на Михаил Цонков се опасява, че обвинението спрямо сина му и останалите граничари може да е променено. Доказателство за това е, че делото в Турция не е прекратено.

ПО ТЕМАТА:

Искам добре да разберете това. Да го осмислите! Екстрадираме наш граничен полицай да го съдят в Турция, защото защити границата ни!

Българският граничар е защитен, защото е българин, а не защото някой ще го прави депутат…

Иван Ласкин: Цонков! Подкрепям те, момче! Идвам в Бургас на протеста! Политици, защитете момчето, за да не ви бием! Тъпанари временни! Тоягите са лъснати!