Тъй рече политико-енерГЕПИйната мафия

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Снощи по бТВ пак беше инсталиран депутата от Хасково, дето не го пускат да напусне парламента, за да ни зашлеви с поредната порция тлъсти лъжи, които вещаят успешно продължаване на десетилетния геноцид срещу населението на територията. Няколко човека ми се обадиха да го гледам и аз го сторих. Предположих, че искат да чуят мнението ми и за това реших да го събера в една концентрирана инфо-графика, която изглежда ето така,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Ще поясня графиката, в случай че някой среща трудности при нейното разчитане. Белите стълбчета/барчета показват средните цени на електроенергията, за съответните посочени периоди. Най-първото бяло стълбче е средната борсова цена на тока за целия декември 2017-та г. Второто – за целия януари 2018-та г. Третото – от началото на 2018-та до днес. Четвъртото – за днешната дата. Последното показва, каква трябва да е цената, за да е вярно твърдението на депутата. Цените са в евро/МВт.ч, но нищо няма да се промени ако са в лева/МВт.ч.
Жълтите стълбчета показват съответните промени в цените спрямо базовата от декември 2017-та г.

Поговорката „Когато фактите говорят и боговете мълчат!“ НЕ важи за най-организираната престъпна група владееща територията и тероризираща населението. Те са над боговете и даже по-безсмъртни от тях.

Едно от условията за безпроблемния триумф на престъпниците у нас е липсата на разобличаване и разпространение на техните престъпления. Ето защо горната графика няма да я видите в нито една „българска медия“. А иначе лъжата му за 20% спад в цената снощи светкавично беше тиражирана още в заглавията, преди да е свършило предаването. А дали вие ще я покажете графиката на други хора зависи от желанието да им служите или да се освободите от тях?

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)