Тръмп и Ким с историческо ръкостискане (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕА)

в ПО СВЕТА

Около 4 часа българско време започна историческата среща между лидерите на САЩ и Северна Корея Доналд Тръмп и Ким чен Ун, предадоха световните информационни агенции. 

LIVE: Trump-Kim summit

US President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un meet for historic summit.Follow our special-edition live blog here: str.sg/trump-kim-blogVideo feed provided by host broadcaster MediaCorp

Публикувахте от The Straits Times в Понеделник, 11 юни 2018 г.

Двамата размениха в началото чаканото от цял свят ръкостискане, позираха за протоколните снимки, след което се оттеглиха за разговор „на четири очи“.

Срещата приключи около 5 часа след 45-минутен разговор. Следват двустранни срещи между делегациите.

Самият Тръмп коментира, че в провел една „много добра среща“.

Както коментират агенциите, срещата на двамата лидери е започнала сърдечно, а ръкостискането е продължило 12 секунди.

Специалисти по езика тялото обаче коментират, че жестовете на двамата показват нервност. Те отчетоха, че Тръмп е говорил повече, а Ким е слушал.

Ким заяви, че стари пречки и предразсъдъци спъват отношенията и днес, както и че трябва да се извърви дълъг път към преодоляването им.

От своя страна, Тръмп изрази увереност, че това може да е началото на „страхотна връзка“.

Това е първата среща на действащи лидери на двете държави.

https://twitter.com/spectatorindex/status/1006344091959824384?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnews.bg%2Fworld%2Ftramp-i-kim-s-istorichesko-rakostiskane.html

Тръмп ще отпътува за САЩ още същата вечер.

Той коментира по-рано със задоволство хода на преговорите и контактите между делегациите, но в същото време изрази предпазлив оптимизъм и изчаква резултатите от основната среща, за да се види ще има ли истински напредък.

Очаква се утре американския външен министър Майк Помпео да посети Южна Корея, където в рамките на двудневната си визита ще се срещне с лидерите на страната.

Очаквано, основната тема в разговорите им ще бъде срещата в Сингапур.

Междувременно, ООН предложи услугите си за решаването на конфликта на Корейския полуостров.

С въодушевление коментира южнокорейският президент Мун Дже Инслучващото се в Сингапур. „Прекарах една безсънна нощ“, заяви той и пожела това да бъде началото на нова ера. Той изгледа срещата по телевизията в Сеул, заедно с премиера.

Срещата се провежда след напрегнати месеци на подготовка и несигуност дали ще се състои. Години преди нея двамата лидери разменяха остри реплики и заплахи за военен отговор.

Социалните мрежи бяха залети и с подигравателни и гневни коментари, в които се припомнят и сравняват поведението на Тръмп на Г-7 и по време а срещата му с Ким. / News.bg

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе