вашият виртуален всекидневник

Тричасово видео интервю на Цветан Василев от днес (ИНТЕРВЮ)

в България

«КТБ Е ЧАСТ ОТ ХРАНИТЕЛНАТА СРЕДА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА»


ЕКСБАНКЕРЪТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДАДЕ БЛИЗО ТРИЧАСОВО ИНТЕРВЮ В СПЕЦИАЛЕН ВИДЕОРАЗГОВОР В ЮТЮБ, РЕАЛИЗИРАН ОТ СЪЗДАТЕЛЯ НА САЙТА НАЙ-ДОБРИТЕ – ГЕОРГИ СТАНКОВ.

В онлайн предаването „Най-добрите“ Василев засегна десетки теми, сред които фалита на КТБ, взаимоотношенията му с Пеевски, ролята на Цацаров, закона Магнитски, както и своите гледни точки за събитията откакто е доброволен изгнаник в Белград.

Според Василев Зад атаката на КТБ е имало холивудски сценарий и коментира, че е Дълбока заблудата, че банката е била поддържана с държавни пари. При фалита на банката се е оказало, че те са под 5% или не повече от 400-500 млн. лева. Едната група от държавните фирми са били от енергетиката, и там не е имало такива пари, за каквито се говори. Другите са били на транспортни дружества.

Според Василев Санкциите от осъдителна присъда по закона Магнитски ще бъдат край на кариерата на Цацаров и блокиране на активите на Пеевски в Дубай. В онлайн интервюто той заяви, цитирам: Корпулентният със сигурност го очакват тежки времена. До фалирането на банката неизплатените от него активи са 700 млн. лв. , а колко още има, не мога да твърдя. Понеже се е изхитрил да не се появява никъде и се доверява на тези, които го пазят, мога да го предупредя, че те много бързо ще го изоставят, когато им замирише на пържено месо.

В заключение ексбанкерът демонстрира висок дух: Целта ми е да докажа къде е справедливостта, за мен и за моето семейство, както и за колегите, които са подсъдими. Как ще се развият нещата е нещо, което аз не мога да предвидя, но съм оптимист. / Телевизия Евроком

Loading...
loading...
loading...
Тричасово видео интервю на Цветан Василев от днес (ИНТЕРВЮ) by

Последни от България

Отличници без бъдеще

Днес Европейската комисия публикува поредния Отчет за състоянието на електроенергийните пазари в
Отиди Горе