Тракторите са новите оръжия, с които Русия завладява света

в ПО СВЕТА

Френски портал: тракторите са новите оръжия, с които Русия завладява света


Съдейки по статистическите данни, в Русия значително се е увеличил обемът на експорта на селскостопанска техника, пише Farm-connexion. От една страна интересът е предизвикан от нарастването на нивото на производствените технологии, а от друга – от факта, че руските компании имат постоянно присъствие на международните пазари.

„Русия е придобила перспективно оръжие“, пише фермерският сайт Farm-connexion, цитиран от руски медии. Съдейки по данните от руската асоциация на производителите на специализирана техника, през последните години износът на селскостопанска техника, произведена в Русия, значително се е увеличил. Така че през 2017 г. продажбите на такъв тип оборудване зад граница възлизат на 7,9 млрд. рубли, което е с 16% повече от предходната година.

През 2017 г. Русия доставя селскостопанска техника на 45 страни, предимно тези от ОНД, Европейския съюз, Монголия и Канада. Според експертите в последно време значително са подобрени технологиите в Русия, което води и до връщането на интереса към руските трактори, средства за землеобработка и посевната техника.

Друг фактор, благоприятстващ за това, е това, че руските компании присъстват на международните пазари. Например „Росспецмаш“ постоянно участват в международни изложения. В резултат на това Московското правителство и цялата страна разчитат на последващ ръст на експорта на това оборудване. Само през 2018 г. Русия разчита да се сдобие с още 20 нови страни-купувачи. И, макар Франция все още да не е в този списък, всичко може да се промени, подчертава авторът от Farm-connexion. / Russia Beyond 

ПО ТЕМАТА: