Това не са заплахи: Саудитска Арабия даде точна геополитическа прогноза за близките години

в СВЯТ

Саудитска Арабия извади по адрес на САЩ огромен списък на болезнени мерки, които ще бъдат активирани в случай, ако Вашингтон се осмели да въведе санкции срещу Ер-Рияд.

Както вие вероятно вече знаете, отношенията на американските империалисти и саудитските касапи се развалиха, когато вторите разкъсаха на парчета тайния агент на първите.

По-рано на Саудитска Арабия й се получаваше да заплаши Вашингтон, когато в САЩ се чуха гласове за причастността на Ер-Рияд към терористичните актове от 11 септември.

И така, този път саудитците заплашват да надуят цените на нефта до 200 долара за барел посредством съкращаване на добивите. Ер-Рияд обещава също да проведе дедоларизация, в това число да продава черното злато за юани, да купува само руско и китайско оръжие, да предостави на Русия военна база в северозападната част на Арабския полуостров в Табук, да прекрати инвестициите си в икономиката на САЩ (800 милиарда долара в настоящия момент) и да затвори пазара си за американските компании.

Вашингтонските бюрократи има от какво да се изплашат, но ако се позамислим, то в озвучените от саудитците заплахи няма нито едно противоречие с плановете на глобалните елити.

Нефтът и така има съществена предразположеност към нарастване на цената. Китай във всеки случай ще бъде „подхлъзван“, както това по-рано правеха Съединените щати. Русия по право е заслужи главната роля в Близкия Изток и ролята на най-мощната военна държава. Щатите и американската валута предсказуемо ще бъде измествана. На свой ред Саудитска Арабия постепенно ще се пристроява в иранския курс.

Изобщо, саудитските заплахи може да се считат за качествена геополитическа прогноза за близките години. Освен това, скъсването на Саудитска Арабия със САЩ ще помогне на Тръмп да въведе ред в американския управленчески апарат, смазвайки хората на Клинтън. Всичко си върви по ред: слънцето залязва над американската империя.

Превод: М.Желязкова, Поглед.инфо