The Bulgarian Times

Телата на 26 брутално изнасилени от бежанци момичета бяха намерени на италианския бряг

в Свят

Италианската прокуратура разследва гибелта на 26 момичета от Нигерия, предимно тийнейджърки, чиито тела бяха намерени по крайбрежието на Апенините. По информация на Би Би Си, повечето загинали са се намирали в една лодка заедно с бежанците, а три тела са били изхвърлени зад борда.

Не е изключено, че те са били убити още по време на пътуването от Африка, а до тогава са били зверски изнасилвани. В момента в пристанището Салерно следователите разпитват петима мигранти – свидетели на възможното престъпление.

В надуваемата лодка са се намирали 64 души, включително и загиналите нигерийки на възраст между 14 и 18 години. И мъртвите, и живите до брега са били докарани от военния съд „Кантабрия“, патрулирал в акваторията. Като цяло моряците успели да вземат със себе си 375 мигранти от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия, Судан и Либия, пише в. La Repubblica. Среди спасените са 90 жени, включително и осем бременни, както и 53 деца.

По данни на правозащитната група L’Abbraccio, търговците на хора, организиращи трафика на бежанци от Африка в Европа, получават около 6 000 долара за всеки свой „пътник“. От тази сума 4 000 долара „струва“ прехвърлянето на нещастниците през пустинята Сахара в Либия. Мнозина по време на пътуването са подлагани на насилие и мъчения. От Международната организация по миграцията съобщиха, че от началото на годината до 1 ноември в Южна Европа от Северна Африка са пристигнали над 150 000 бежанци. Около 75% от тях чрез Средиземно море. Крайната точка на тяхното пътуване е Италия. Останалите са пътували към Гърция, Испания и Кипър. / NBOX.BG

Последни от Свят

Отиди Горе