The Bulgarian Times

Стратегическият обект! Великата българска стена! Падна..

в България
Loading...

Срути се част от ”Великата българска стена” до Малко Търново

Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. За това сигнализираха за Фрог нюз източници на МВР. Снимката, която е от 4 декември т. г. доказва, че съоръжението е напълно унищожено и не изпълнява възпиращи функции.

Не е тайна, че именно от там влизат голяма част от мигрантите. До този момент управляващите пазят пълно мълчание за възникналия проблем. На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България. Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в „Шоуто на Слави“, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на който е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Обясни, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.

Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.

Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Симеонов обвини Йончева в лъжа. Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и разкриват проблемите с оградата.

Според наши източници проверката на оградата в АДФИ преминава под зоркия контрол на прокуратурата. Тя приключва в края на 2017 година. Странно е защо главният прокурор Сотир Цацаров едва сега огласи проблема, след като неговите подчинени държавни обвинители още преди една година са били наясно с него? За информация на читателите ни финансовите инспектори били разделени на три екипа за разследване на оградата, като прокуратурата давала зор за нейното финализиране. Съответно тогава са изготвени и три доклада, отново предоставени на обвинителите. Екип на Фрог

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Турция построи 2 пъти по-евтино от нас 830 км БЕТОННА стена само за година


Недовършената телена ограда на границата между България и Турция, която предишното правителство строеше на 4 пъти по-висока цена от старта й при Орешарски и не можа да приключи оставащите 200 км 2 години, е бизнес чудо. Напомняме, че последните „9-10” км трябваше да бъдат завършени „до няколко дни” още през септември 2016 г. по обещанията на тогавашния министър. Оказва се, че стена ОТ БЕТОН, при това 830 км и с истински качествен асфалтов път покрай нея и успоредна от тел бе построена в Турция на границата със Сирия само за 1 година и при двойно по-ниска от нашата цена на километър. 

За цената на стената, която разрушихме, и трябва да строим отново

Loading...

Последни от България

Отиди Горе