Странно събитие на Слънцето, непознато за цялата история на наблюденията (ОБНОВЕНА)

в ПО СВЕТА

Снимката на слънчевото изригване от клас X9.3 е направена от космическия телескоп AIA на спътника SDO


По време на слънчевия минимум, когато активността на звездата затихва, а изригванията са изключително редки, Слънцето бе разтърсено от най-голямата експлозия, която се образува само при много редки уникални условия.

Това съобщава на уебсайта си Лабораторията по рентгенова астрономия на слънцето, ФИАН.

Слънцето бе разтърсено от най-голямата експлозия за 12 години. Развиващите се на нашата звезда през последните три дни събития приключиха така, както трябваше да приключат. Цялата енергия, натрупана в короната на Слънцето, в резултат на взаимодействието на двете най-големи групи слънчеви петна в продължение на няколко години, беше освободена в един-единствен взрив с уникална мощност. Мощността му е била от клас X9.3.

Събитията с такава мощност са от най-големите, които нашата звезда е способна да произвежда и които се сформират само при много редки уникални условия, обикновено в пика на слънчевата активност. Как се е оказало така, че е станало изригване с такава мощност на фона на слънчевия минимум, на учените все още им предстои да разберат.

Засега може само да се каже, че за цялата съвременна двадесетгодишна история на наблюдения на Слънцето (период, обхванат от настоящия действащ каталог) на него са били регистрирани само пет изригвания с по-голяма сила от сегашното, а последното се е състояло точно преди 12 години – на 7-ми септември, 2005 г.

Нивото на взривна активност в момента надвишава стойност от 10 бала (по-точно – 10,3). Тази стойност вече е извън обичайната цветова скала, която има пет значения (от зелено до жълто, оранжево, червено и максимално, виолетово, ниво на активност на Слънцето) и съответства на така нареченото черно (висше) ниво на активност.

ВАЖНО ДОПЪЛНЕНИЕ: Днес се е случило едно от най-големите за последните 12 години слънчеви изригвания от клас X9.3 – ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МОЩНО ИЗРИГВАНЕ ПО ПОСОКА НА ЗЕМЯТА.

Всеки разумен човек, особено възрастните хора, чувствителните хора, хора с високо кръвно или хора с проблеми с кръвоносната система трябва да бъдат изключително внимателни, да избягват напрежение, стрес и да приемат кръворазреждащи препарати по препоръка на лекарите си.

Това трябва да се прави поне една седмица от днес напред и най-важното да запазите пълно спокойствие и вътрешна хармония и да се помолите за лична защита и защита на своите близки и цялото човечество.

Вероятно в близките дни Слънчевата активност, влияние и магнитни бури ще бъдат максимално силни и за целта трябва да се поддържа пълно спокойствие и вътрешна хармония. / НЕПОЗНАТО


ДОПЪЛНЕНИЕ:

Внимание, Опасност! Силата на започналата на Земята магнитна буря е 10 пъти по-голяма от прогнозите! 

Изригването на коронарна маса от клас  X9.3 достигна Земята. Плазменият облак от Слънцето е достигнал орбитата на нашата планета около 2 часа тази сутрин –  12 часа преди очакваното време. Това означава, че скоростта му надхвърля очакваната 1,5 пъти и ударът по Земята е изключително мощен.

Направлението на  магнитното поле на изригването, на базата на данните от апарата АСЕ, който работи на  1 милион километра от Земята и  пръв е посрещнал слънчевия удар, е неблагоприятен за нашата планета – полето е  насочено противоположно на земното  и в момента „изгаря“ линиите на полето на Земята.

//www.youtube.com/watch?v=h89Vh0TL4zs

На Земята сега  бушува мощна магнитна буря с ниво 4 по 5-точковата скала. Силата на събитието е около 10 пъти по-голяма от предположената.   Бурята е с  планетарен характер. / НЕПОЗНАТО