Странният случай с половин ядрен реактор

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Днес ще ви покажа наистина един супер странен случай със загадъчно появяване и последващо изчезване на половин ядрен реактор (съответно – блок), в АЕЦ „Козлодуй“, разказван и показван от Световната ядрена асоциация (World Nuclear Association). За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките:

Вижда се, че производствения капацитет на АЕЦ „Козлодуй“ е бил най-голям единствено и само през 2000-та година. Преди това и след това той е бил максимум:

Разликата между двата максимални капацитета на АЕЦ-а се равнява точно на ПОЛОВИНАТА от който и да е от вече спрените блокове от 1 до 4, през 2002-ра и 2006-та години, съответно. Как е възможно това? НЕ ЗНАМ! Ако ви интересува се обръщайте към въпросната организация на световната ядрена мафия.
Всъщност, най-вероятно ЗНАМ отговора на загадката, но няма да ви давам жокери, за да не бъда обвинен от ядрената мафия в подсказвачество.

Но това не е всичко! Ето ви и малко домашна работа.

Забелязахте ли разликата в сумарния капацитет на все още двата работещи блока (5 и 6)? Който обясни тази разлика може да получи безплатен ток от АЕЦ-а?

Смисълът на това съобщение е, че на световната ядрена мафия, както и на който и да е неин клон, никога не може да се вярва.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)