Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Странният космически обект Oumuamua е покрит със защитен слой от въглерод (ВИДЕО)

в Любопитно
Loading...

Учени от университета Куинс в Белфаст считат, че мистериозният обект, който наскоро влезе в Слънчевата система, е покрит с дебел слой от органичен материал с дебелина половин метър, който е предотвратил разрушаването на обекта при приближаването си към Слънцето

Образно казано, този странен обект има защита срещу  излъчването на Слънцето и е могъл да премине близо до него без това да му навреди.

Обектът бе открит в средата на октомври 2017 година. Учените първоначално го нарекоха ​​комета, после астероид, но естеството на госта от космоса все още не е напълно изяснена, и учените дори допускат, че обектът е извънземен кораб. Освен това, според резултатите от изследванията, този обект, който бе наречен Oumuamua, има метално тяло. А сега се оказа, че това „метално тяло“ има защита от външни въздействия.

Според учените от Университета на Куинс в Белфаст обектът е покрит с богата на въглерод кора. Именно тя е предотвратила разпадането на обекта дори когато се е приближил до Слънцето на разстояние 37 милиона километра. Температурата на повърхността на обекта е трябвало да бъде около 300 градуса по Целзий. Според учените дебелината на органичния слой на обекта трябва да бъде поне половин метър.

Oumuamua е първият междузвезден обект, известен на науката, който навлиза в Слънчевата система. Обектът има червеникав цвят и е с много удължена форма. Дължината му е около 200 метра. Oumuamua се движи с много висока скорост – около 25 км/сек.

Статията на изследователите е публикувана в списание Nature Astronomy. За това се съобщава в прессъобщение на сайта EurekAlert!. / НЕПОЗНАТО

 

Последни от Любопитно

Отиди Горе