Слухове за фалит на Дойче банк! (ВИДЕО)

в СВЯТ

От Германия идват слухове за фалит на Дойче банк.
Текстът е от 8 минутното видео.

От Германия идват слухове за фалит на Дойче банк. Засега това НЕ Е ПОТВЪРДЕНО. Хората трябва да се отнасят към това сериозно. Миналата седмица, четвъртък и петък, Bank of America затвори за 48 часа. Без теглене на каса, без банкомати, без парични преводи. Същото се случи и със затварянето на Ситибанк, без да кажат дали е хакната или нещо подобно. Вероятно това, което се случваше е, че те управляваха фалита на Дойче, опитвайки се да стоят пред събитията. Ако това е така, тогава финансовото домино ще падне бързо. Ако все още не сте напуснали банковата система, значи сте готови да загубите всичко, в случай, че това се случи. Това несъмнено бързо ще унищожи ЕС и след това ще се разпространи като ефект на доминото. Те ще унищожат всички основни банки: Чейз, Уелс Фарго, Банката на Америка и т.н. Тъй като тези банки са задръстени с трилиони и трилиони деривативи, смятам, че това е повече от целия БВП на планетата. Това би накарало Леман да изглежда като малка градска общинска банка.

Пак повтарям – това е слух, който дойде от Германия от източник, който е на позиция, от която е запознат с нещата. Слух, че Дойче банк е обявил фалит. Питах, но никой, с когото говорих, не потвърди това. Питах отново източника и той каза, че очаква утре това да бъде във всички новини по света. Добре, казах, знаете, че това, което съобщавате е много важно – Deutsche Bank е една от най-големите банки в Германия и, разбира се, за всички, които знаят, Deutsche Bank е банка за търговия с деривативи. Говорим за договори с деривативи в размер на квадрилиони долари – не милиони, не милиарди, не трилиони, а квадрилиони. А договорите за деривативи са в основата на хазарта. Тези квадрилиони, неизразимо и невъобразимо количество пари оформят зараждането на определени събития. Земеделски договори, договорена продукция, може да бъде всичко. Проблемът е, че тези договори са много заплетени, с много различни играчи, залагащи на различни параметри. В допълнение, заложено е на формулата, че ако банката, която се занимава с тези неща, тръгне да пада, тя с един замах ще срине квадрилиони долари в договорите за деривативи. Дори е невъзможно да се каже дали глобалната икономика ще може да продължи да прави бизнес, ако всички тези договори внезапно станат неработоспособни или невалидни. Потресаващо е колко бързо ще спре глобалната икономика.

Ето защо, когато този конкретен източник съобщи, че Дойче банк е обявила фалит, това беше голям проблем за мен. И да, опитах се да го проверя и не можах да го потвърдя. Ще ви кажа, ако това наистина се случи, бихме били изправени пред икономически сътресения, каквито светът никога не е виждал.

Сега да предположим за секунда, че Слънцето, Луната, звездите всички са подравнени в една линия и всичко върви зле. Нека си представим дали можем да се събудим една сутрин, да пуснем новините по телевизията или радиото, и да чуем репортаж, в който се казва нещо като: всички банки бяха затворени. Банкоматите са деактивирани, кредитните и дебитните карти няма да работят и магазините приемат само пари в брой, без кредитни карти, без дебитни карти, без чекове. Къде бихте отишли, ако се събудите една сутрин и установихте, че цялата финансова система, разбира се временно, е затворена. Кредитните карти не работят. Дебитните карти не работят. Касовите машини не работят. И чекове няма да се приемат. Търговците работят само в брой. Какво бихте направили? Как бихте заредили колата си? Как бихте отишли на работа? Как бихте купили храна? Имате ли достатъчно храна, за да изхранвате семейството си в продължение на седмица или две? Ако всичко е затворено, няма да можете да теглите пари. Как очаквате да изкарате? Момчета, трябва да имате някакви резерви! Все ми едно дали това са кутии с макаронени изделия, които могат да стоят в долапа две години, докато не ги отворите. Все ми е едно дали имате консерви и консервирани супи. Все ми е едно дали имате пакети с ориз. Сигурно имате нещо. Много от вас не го правят. Особено тези от вас, които живеете в градски райони. Мислите, че просто ще отидете в супермаркета. Просто ще отидете до магазина за хранителни стоки. От друга страна, ако се случи такава ситуация, как смятате, че всеки ще се опита да си набави храна, вода и бензин? Точно така, всеки ще щурмува супермаркетите. Колко време мислите, че ще останат стоки в тях, да, не за дълго. И с блокирани финансови операции, колко тирове ще могат да бъдат заредени с гориво да доставят храна в супермаркетите за дозареждане? Може би знаете, че средният супермаркет в Съединените щати има стока само за три дни. А тук, в централния район на Ню Йорк, тирове трябва да зареждат супермаркетите няколко пъти на ден, за да поддържат рафтовете си попълнени.

И така, какво правите, когато супермаркетите и магазините за хранителни стоки се изпразват? Храна няма, банките казаха, че това е временно затваряне. То обаче продължава на втория ден, на третия ден. Приблизително същото, каквото беше в Гърция в продължение на две седмици. Какво ще правите, за да нахраните себе си и семейството си? Никой не мисли за това, защото никога не се е случило. Но това, че никога не се е случило, не означава, че не може. Но като се вземе предвид ситуацията в света днес, трябва да се подготвите. Някаква храна, вода, няколко галона гориво. Е, готови ли сте изобщо да се справите с това?

Deutsche Bank е просто пример. Но това се случи и в Ситибанк, въпреки че тези банки не казаха, че са били хакнати или нещо подобно. Вътре отново се носят слухове, че са водили фалита на Дойче банк. Знаете, че банките имат много високо ниво на заимстване и са взаимозависими. Ако една голяма банка фалира, много други ще рухнат като домино. Много финансови експерти прогнозират, че ще има съответна форма на масивен икономически колапс. Днес ми казаха също, че Федералният резерв е свикал спешна среща във Вашингтон, но не бях запознат с темата на срещата. Научих от източника си, че там вече обсъждат Дойче банк. Не мисля, че германците биха били твърде възторжени да обявят, че най-голямата банка в Германия е фалирала. Тук е заложено много и не знам какви обломки ще пръсне банковата система. Може да е пълен хаос.

Момчета, по-добре имайте пари за гориво и поддържайте хладилника си пълен. Вземете продукти, които могат да се съхраняват в килера за една година. Макароните, ориза, боба ще трябва да осигурите, в случай на такива събития със затворени банки и липса на електричество. Или Бог знае какво друго. Много хора ще огладнеят много бързо. И ако живеете като мен в градски район, няма да мине много време, преди да се появят диваците, знаете за кого имам предвид. По-добре бъдете готови. Защото ако картата ви отиде по дяволите, парите които имате, наличните пари, няма да плащате с тях сметките си. Парите ще отидат за храна за оцеляване. Може би и за гориво. Така че няма да плащаме с кредитни карти. Плащането на гориво и електричество с кеш ще бъде начин за оцеляване.

Проблемът с фалита на голяма банка е, че те ще се опитат да го покрият с война. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да изтеглите парите си от банката или поне да ги държите във взаимоспомагателна каса. Дойче банк продължава тайно да се измъква с напълване на джобове и правителствени програми в подкрепа на фалшиви акции. Точно както правят тук, в САЩ. ВРЕМЕ е да съединим две в едно заедно: репо измама в САЩ и вчерашната фалшива история за ремикса на J. P. Morgan Chase – всичко това е дим и криви огледала. Те вкарват пари в течовете на прогнилия труп на Deutsche Bank. Федералният резерв, който не е американска институция повече отколкото например ООН, вместо това е група престъпници, които играят с високи залози, с вече изгубеното богатството на гражданите на нашата куха, сенчеста, куклена трагедия, разигравана всяка вечер по телевизията.

Превод от видеоклип: Олег Костадинов, Яндек

Бел. ред. Юни 2016 Сорос заложи 100 милиона евро на срива на Deutsche Bank 

Сорос заложи 100 милиона евро на срива на Deutsche Bank

ПО ТЕМАТА

Ето защо Deutsche Bank вероятно е в несъстоятелност

ОЩЕ ПО ТЕМАТА