„Системата ни убива“. Коя система?

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

КОЙ ВСЪЩНОСТ Е УБИЕЦЪТ, И КОЙ Е ВИНОВЕН?

Така е. Но и тя говори за „системата“, която е виновна, но някак си безименна.
Като клишетата „статуквото“, „управлява ни мафия“.
А истината е, че системи има много, и различни.
И тази, която ни убива, е КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА система, където цел на всяко занятие е ПЕЧАЛБА на всяка цена, не човешкото добруване или социалната справедливост.
И в тази капиталистическа система светът е разделен на богати метрополии (колонизатори), подчинени васали, и най-бедни и долнопробни колонии.
И понеже на България мястото, определено от метрополията е именно на смачкана колония, а на населението: статута на туземен скот, нещо като вреден дивеч, всичко останало е само следствие, състоянието на медицината в това число.
И докато това не бъде изречено, написано, описано, обяснено, спомнено, осмислено, разбрано, и прието като мотив за решения и действия, това не само ще се повтаря, но и ще се влошава бързо и прогресивно.
Докато не бъде разбрано и взето на въоръжение единственото изпробвано решение и оръжие срещу тази капиталистическа колониална античовешка система тя ще си коси туземното население с дългата си коса наред. Ще замита оцелелите туземни словесни скотове да отиват да си платят колониалния кръвен данък в метрополиите и при подчинените им васали – Masters and Slaves.
Дотогава скотоподобната част от населението, която си избра, иска, харесва, и търпи тази система, не е жертва на тази система, а неин съучастник в убийството на останалата част – на народа.

Коментар на публициста д-р Пламен Пасков по повод на тази статия:

Мнение, което трябва да се прочете!

Публикувахте от OFFNews в Петък, 22 ноември 2019 г.

ПО ТЕМАТА

 България е единствената страна не в Европейския съюз, а в света, в която болниците са търговски дружества!