вашият виртуален всекидневник

Сбъдват предсмъртното желание на Ванга в Рупите

в България

Къщи за гости, СПА комплекс и административна сграда ще бъдат построени в близост до манастирския комплекс на пророчицата Ванга в местността Рупите.

Община Петрич даде разрешение за изработване на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на петричкия бизнесмен Валентин Парапунов, което бе прието от общинските съветници.

„Целта ни е да направим нещо полезно за хората, но най-вече – да изпълним заръката на Ванга. Тя през 1995 година казва, че иска в Рупите да идват деца и възрастни на санаториум, за да се лекуват в минеарлните извори. Посетителите ще има къде да отсядат и да нощуват. Строителството ще бъде изцяло съобразено с природата и с изградения вече комплекс на пророчицата. Ще се съобразим с всички изисквания и на Фондация „Ванга”, която се занимава с поддръжката на манастирския комплекс”, заяви инвеститорът.

Той се надява реално строителството на къщите за гости и на СПА центъра да стартират през пролетта на следващата година.

Предстоят още няколко съгласувателни процедури с различни институции, за да реализира този проект.

„Много години чакахме положително становище и то вече е факт. За мен е много важно, че имаме подкрепата на хората да изградим такъв център, подкрепят ни и всички от Фондация „Ванга”, каза още бизнесменът Парапунов.

Няма как сърцето ти да не трепне, когато стъпиш в този район, да не усетиш позитивната енергия, няма да попречим с нашето строителство на това усещане, увери той. / Ретро.бг

Loading...
loading...
loading...
Сбъдват предсмъртното желание на Ванга в Рупите by

Последни от България

Отиди Горе