Само за мислещи хора!

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Преди минути държавната корпорация Росатом съобщи, че между дъщерната и компания Атомстройекспорт (АСЕ – същата, която ни осъди на 1,2 милиарда лева, да й платим старото желязо за АЕЦ „Белене“) и китайската Национална ядрена корпорация (CNNC – същата, която имитира интерес да довърши АЕЦ „Белене“) е подписан договор за изграждане на още два блока (№7 и №8) в АЕЦ „Тянван“.

Стопляте ли? Ако китайците можеха сами да си построят блоковете, защо им е да се набутват на руснаците? Явно сделката е китайците да имитират активност у нас, докато се източат още няколко милиарда около гьола АЕЦ „Белене“, а през това време руснаците ще им построят още два блока. Найс, А?

Припомням и пресконференцията на Бойко Борисов и Владимир Путин, от края на май 2018-та, в Кремъл, по повод ядреното сътрудничество между двете страни (вижте по-долу на двата езика, български и руски).

И съвсем накрая да припомня, че до края на октомври министър Теменужка Петкова беше задължена да представи в парламента процедура за избор на стратегически инвеститор. На вас оставям да се досетите, дали това е сторено? Вместо това активно участва в прикриване на грабежа по тази схема, което можете да си припомните от второто видео по-долу.

Елементарно!?

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)