СРАМ! Прехвалената от В. Симеонов ограда отново пропадна, Йончева пак я засне

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
„Днес, 8.01.2018г. в района на Малко Търново – паднала ограда. Налага се да документирам събитието с днешни вестници, за да удостоверя достоверността му.Преградното съоръжение е не само неефективно, но продължава да пропада.” Това написа във Фейсбук депутатката от БСП и говорител на партията Елена Йончева. Уточняваме, че вицепремиерът Валери Сименов се скъса да хвали оградното съоръжение.

„Напомням, че съоръжението не е построено според заданието на МВР от 14.01.2015. На 20.11.2015г. главна дирекция „Гранична полиция“ дава правото на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас да променят проекта за ограда.

Предоставеното право на областните управители да променят техническите параметри е направено с една единствена цел – корупция.
За това възпрепятстващо съоръжение, заедно с прилежащия обслужващ път, са дадени около 1 млн. лева на линеен километър.

Докладът на Главния инспекторат на МС от април 2017 г., изготвен във връзка с проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница, констатира фрапиращи нарушения.

В докладът се казва, че даденото указание на Гранична полиция не кореспондира с утвърденото от Министъра на вътрешните работи задание за проектирането на съоръжението, по което областните управители вече са сключили договори за изграждането на съоръжението и обслужващия път.

Нещо повече – съгласно утвърдените проекти от представените документи и наличната в тях информация, проверяващият екип не е могъл да установи, на редица места, типа на изграденото съоръжение – едноредово или двуредово.

Абсурдно е проверяващият екип на Главния инспекторат на МС да отиде със специална задача да провери дали има изградена ограда и от какъв тип е – и да не може, след проверка, да отговори на този въпрос”.

Припомняме, че в края на м.г. Елена Йончева скандализира управляващите със своя филм „Граница”, в който показва как калпаво се строи съоръжението, какви пари се харчат за него и др. Това ядоса управляващите и най-вече вицепремиера Валери Симеонов. Кабинетът веднага направи поправка в законодателството, с която забрани оградата по границата да бъде снимана и показвана. / FROG NEWS

8.01.2018г.

Турция построи 2 пъти по-евтино от нас 830 км БЕТОННА стена само за година


Недовършената телена ограда на границата между България и Турция, която предишното правителство строеше на 4 пъти по-висока цена от старта й при Орешарски и не можа да приключи оставащите 200 км 2 години, е бизнес чудо. Напомняме, че последните „9-10” км трябваше да бъдат завършени „до няколко дни” още през септември 2016 г. по обещанията на тогавашния министър. Оказва се, че стена ОТ БЕТОН, при това 830 км и с истински качествен асфалтов път покрай нея и успоредна от тел бе построена в Турция на границата със Сирия само за 1 година и при двойно по-ниска от нашата цена на километър. 

 

 

 

За цената на стената, която разрушихме, и трябва да строим отново

The Great Bulgarian Wall