The Bulgarian Times

САЩ превръщат Европа в ракетен полигон докато ЕС учтиво наблюдава милитаризирането на региона

в Свят

Докато действа мантрата за щастлив европейски живот в семейството наречено ЕС, държавите-членки са длъжни безропотно да се подчиняват на всеки каприз спуснат от Вашингтон.

Иначе казано, да следват общоевропейската политика, която много често се оказва в полза на САЩ и в ущърб на членките.

Но докато държавите-членки се подчиняват, сектата ще стои цяла. Избор винаги има.

Докато САЩ методично се освобождават от ограниченията на Договора за ликвидация на ракетите със средна и малка далечина (РСМД), най-верните сателити на Вашингтон от Европа трябва да се замислят над перспективите, които за тях няма да са особено радостни. Общият европейски тренд на не мислене и заравяне на главата в пясъка е проява на престъпна небрежност и откровена глупост по отношение на собствената си страна. Това се отнася до всички държави, които се правят, че не разбират какво и защо се случва, и се държат прилично. А това, може да излезе много скъпо на всички.

Това напомняне направи и румънският военен експерт Валентин Василеску, коментирайки отказа на Генералната асамблея на ООН да подкрепи резолюцията на Русия за запазване на ДРСМД.

Военният експерт обърна внимание на факта, че срещу приемане на резолюцията са гласували страните-членки на Северноатлантическия алианс, и представители на Киевския режим (къде без тях). По такъв начин, САЩ фактически дават зелена светлина на милитаризацията на Източна Европа, разполагайки въоръжение колкото се може по-близо до границите на Русия. (За особено «умните», западните медии ще пуснат няколко материала на тема, че това е преувеличение, няма нищо страшно, и просто САЩ с мирни цели и от грижа за човечеството обграждат Русия).

Такава участ ще се падне на първо място на балтийските страни, Полша, Украйна и Румъния, отбеляза Василеску, като се започне от техническите характеристики на ракетите, които ще бъдат насочени към военните и административните съоръжения на Москва и региона, както и в Санкт Петербург, Калининград и Крим.

Следващият фронт, състоящ се от балистични ракети със среден обсег, ще бъде разположен в Норвегия, Дания, Исландия и Канада. Експертът смята, че тези сили ще имат за задача да унищожат военноморските, сухопътните и въздушните бази на Арктическия флот и Западното стратегическо командване.

И накрая, третата връзка ще бъде разположена във Великобритания, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Чехия, Словакия, Гърция и Турция.

Според експерта той ще се състои от ядрени балистични ракети с обхват до 5000 километра, които могат да бъдат използвани за елиминиране на инфраструктурата за изстрелване на междуконтинентални ракети на запад и в централната част на Русия.

Василеску подчертава, че Москва е наясно със ситуацията, което усложнява положението на държавите, въвлечени във военната афера на Вашингтон: «Като се има предвид очевидната заплаха, Русия предприема необходимите мерки точно сега и страните в алианса се превръщат в потенциални цели.»

Та, изводът от цялата история е, че още не е късно да си направим изводи. И да мислим самостоятелно. Не като членове. News Front

Loading...

Последни от Свят

Преврат във Венецуела

Председателят на венецуелския парламент Хуан Гуайдо се самообяви за временен президент и

Проект С-700

Веднага трябва да направим уговорката, че руският комплекс С-700, ако въобще има
Отиди Горе