Русия към Украйна: „Можете да завземете Кримския мост чрез Фотошоп“

в ПО СВЕТА

Депутатът от Държавната дума на Русия от Севастопол Дмитрий Белик се присмя на изявлението на лидера на «Меджлиса на кримско-татарския народ» Рефат Чубаров за връщането на Кримския мост на Украйна в качеството му на «контрибуция’.

Белик отбеляза, че от началото на строежа украинските политици са твърдели, че мост няма да има, и че Русия «го рисува (създава само виртуално) с помощта на Photoshop и след това монтира видео».

«По принцип украинските политици могат със същия този Photoshop да си изготвят сертификат, в който да напишат, че са получили Кримския мост в качеството му на контрибуция, компенсация и какво още си поискат.

От страна на Русия подобни действия те няма да дочакат, ние разбираме това прекрасно», сподели депутатът.

Според него, украинските власти не са направили нищо за развитието на Крим за цялото време, докато полуостровът е бил под контрола на Киев.

Парламентаристът също изрази предположение, че след изявленията на Чубаров могат да последват нови жалби и искове по отношение на Русия.

По-рано главата на Меджлиса и депутат от Радата Рефат Чубаров заяви, че Русия е длъжна да предаде моста през Керченския пролив в качеството му на компенсация за «окупацията» на Крим.

Чубаров е известен със своята антируска позиция и изявления.

Например, през март в ефира на един от украинските телевизионни канали той каза, че всички живеещи в Крим руснаци трябва да напуснат полуострова.

Народеният депутат предложи да се организира блокада на моста през Керченския пролив.

По-рано Украйна съобщи, че може да нанесе ракетни удари по Кримския мост

«От военна гледна точка обектът е достатъчно уязвим за авиацията, за ракетите с наземно и морско базиране», заяви бившият заместник на главата на Генералния щаб на ВСУ Игор Романенко.

Романенко призна, че мостът е важен за полуострова, защото ще подобри икономическото му положение.

«Мостът е стратегическа артерия, която може да обезпечи съответната кримска групировка на противника, а също да съдейства за икономическия ръст на Крим», каза Романенко, но с уговорката, че мостът е заплаха за Украйна.

Експертите са склонни да считат, че тези заклинания на Киев няма да останат без отговор.

Защото строителството на моста между Керч и Таман е своеобразен присмех на руснаците над киевските власти.

Не е лесно реализирането на планове за авиационни и ракетни удари, казват те.

В съвсем скоро време в Крим ще бъде разположен втори полк С-400.

Това са нови «Триумфи», които ще влязат в състава на 31-а дивизия на ПВО, те ще бъдат разположени в Евпатория.

Това означава, че Кримският мост ще бъде надеждно прикрит от атаките на вражеската авиация и ракети.

За охраната на Кримския мост ще бъде формирана отделна бригада от Росгвардия.

За защитата от техногенните заплахи — съответните структури от Министерството на извънредните ситуации.

Парирането на военните заплахи е възложено на съответната част от Министерството на отбраната, която включва средства за борба с динамичншти, балистичните и надводните цели.

Експертите считат, че мостът може да се атакува от украинската авиация, която е представена чрез самолети със съветска конструкция.

Това са фронтовите бомбардировачи Су-24, щурмовите самолети Су-25 и многоцелевите изтребители Су-27.

Киев има съветски тактически ракетни комплекси «Точка». Това са всички украински средства, които могат да бъдат заплаха за Кримския мост.

Но всеки украински удар по Кримския мост ще бъде равен на обявяването на война.

Трябва да се има предвид, че Русия няма да стои със скръстени ръце…

Руската страна вече отговори на украинския военен.

Заместник-председателят на комитета по отбрана към Държавната дума Юрий Швиткин коментира изявлението на украинския военен.

«Бих посъветвал украинския военен да не се интересува от Кримския мост, а да положи усилия за подобряване на вътрешното положение в страната си. Например, за борба с различните видове националисти, които заплашват сигурността на голяма част от населението на Украйна.

В тази посока трябват да действа украинската власт. А не да си строи агресивни планове за която и да било страна, в частност за Русия».

Петя Паликрушева, News Front

ПО ТЕМАТА:

Проектът на века: 10 факта за най-дългия мост в Европа

Крим вече не е „остров“! (ВИДЕА)