Риболовен клуб ”Балканка”: Не става да ни катерят на джанката (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
Ако може някой да съобщи на Оня некадърен шофьор с Ландкрузъра за магистралите Му и рекичките Ни, че хитрата им идея за ”чистенето” на речните корита, дето Му я продадоха гениите Нено Димов /министър на ОСВ/ и Петър Димитров /директор на БДДР/, за да Го катерят на джанката, а Той да катери природонаселението, НЕ СТАВА!

Само четири от стоте причини:

1. Така се увеличава зловещо рискът от наводнения за всички населени места под „чистенето“.

2. Реките се вкопават в коритата и подпочвените води падат, а оттам има риск за питейните водоизточници от кладенците в речните тераси.

3. Самопречистващите им функции на реките се блокират и се замърсяват подземните води и източниците на питейна вода.

4. Реките се вкопават в коритата и това води до подкопаване на всички съоръжения по бреговете – например мостове и подпорни стени.

Те да Му дадат един пример с моста на 6-километър при Майнатаун.

И да има предвид, че и в момента над тоя мост се копае в Марица при Оризаре и БДИБР ходиха, и не хванаха извършителя на „чистенето“, точно както и БДДР не хванаха „чистенето“ по Вит.

Тоест, хитрата им идея, е Хипер Тъпа и по-добре да ги уволни веднага, преди да Му продадат още някоя, Още По-Хитра!

Приято „чистене“, пардон – гледане:

 

Риболовен клуб ”Балканка“, Фейсбук

КРАТКО СЪОБЩЕНИЕ до медиите:Ако може някой да съобщи на Оня некадърен шофьор с Ландкрузъра за магистралките Му и…

Публикувахте от Риболовен клуб "БАЛКАНКА" в Вторник, 19 ноември 2019 г.

Тази сутрин проверих напредъка по строителните дейности по АМ "Хемус". В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно – досега да е направено. Разпоредих на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край р. Вит, да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката. При обясненията, които получих – строителните инженери ме увериха, че със заповед на областния управител се почиства територията около мостовите съоръжения и коритото на реката, за да не бъде копрометирана целостта на мостовите съоръжения. Ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедтта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 18 ноември 2019 г.