Резултати от 8 години управление на Ирина Бокова: От лятото насам всички проекти са замразени – плащат се само заплати ЮНЕСКО ПО ПЪТЯ КЪМ РАЗПАД

в Свят

Управлението на Ирина Бокова на ЮНЕСКО практически ликвидира организацията, като я остави без финансиране.

Заради политизирани решения в угода на една група от държави срещу друга, първа Япония замрази парите си за нея.

Канада и др. държави спряха финансирането няколко години по-рано. Сред отказалите се да внесат вноските си в бюджета са 2017 са големи донори – Китай, Бразилия, Великобритания и т.н.

Израел също замрази парите и напусна ЮНЕСКО заради резолюция, внесена миналата есен от арабските държави, която на практика задраска Храмовия хълм като християнска светиня.

Днес САЩ също обявиха, че напускат организацията, а те са най-големия неин донор (22% от бюджета й). Франция, чийто представител е кандидат за поста на генерален директор, изрази съжаление за решението. Седалището на ЮНЕСКО е в Париж.

Според неофициални източници от лятото насам в ЮНЕСКО се плащат само заплати и всички дейности са замразени. Двата синдиката в организацията миналото лято поставиха редица въпроси за дейността й, вкл. и за неправомерни действия на ръководството и назначения на свои хора.

На 15 ноември Ирина Бокова трябва да напусне поста си. Но не е ясно как ще се оправи наследството й.

Не е ясно каква работа ще й предложи България, след като кандидатурата й за шеф на ООН пропадна.

Въпреки че кара 66-а си година, не се съмнявайте, че ще бъде назначена на някакъв пост. Тя е от най “ценните” кадри, което се видя и по реакциите на правителството ни и големите партии във връзка с прането на пари в азербайджанската пералня от съпруга й Калин Митрев.(виж мои постове от септември – например от 8-ми, 15-ти и т.н.)

Апартаментите на Митрев и Бокова: 1 Paris 27.05.2011 EUR 1,000,000.00 – заем | 2 New-York 11.06.2012 USD 1,189,000.00 – без заем | 3 new York 04.03.2014 USD 1,225,000.00 – без заем | 4 London 08.04.2014 GBP 925,000.00 – без заем…

Скандалът Калин Митрев | Родните евродепутати – против разследване! Видя се черно на бяло борбата с корупцията у нас. От всички уж воюващи партии у нас…

Междувременно правителството отказа да освободи съпруга й Калин Митрев от Борда на Европейската банка за възстановяване и развитие, а масата родни депутати в европарламента гласуваха против резолюция за разследване на перачницата и визираните лица, вкл. и за нашия отличил се герой.

Григор Лилов, Фейсбук

 

Loading...
loading...
loading...

Последни от Свят

Виц на деня

Лято е! Искате слънце, пясък, вода..?! БЕТОНОВ ВЪЗЕЛ набира работници! Loading... loading...
Отиди Горе