Реджеп Ердоган се изгаври с Владимир Путин

в СВЯТ

На 13-ти ноември т.г. в Сочи президента на Турция Реджеп Тайп Ердоган най-тържествено и отговорни покани руския си колега Владимир Владимирович Путин на заливката на първия бетон, на предстоящата да се изгради АЕЦ „Аккую“. Ето и оригиналното съобщение за това на агенция ИТАР-ТАСС (за по-добър прегледи и прочит кликайте с мишката върху снимките):

Ердоган кани Путин на заливането на фундамента на АЕЦ „Аккую“, което щяло да се състои идните седмици. И то се случи ДНЕС, но без Ердоган и Путин:

Сигурно се чудите, каква е причината Путин и Ердоган да не вземат участие в историческото събитие? Все пак, ако бъде построена и пусната, това ще бъде първата АЕЦ в историята на южната ни съседка. Отговорът на въпроса се заключава в четирите (петте на български) думи от второто заглавие: В РАМКИТЕ НА ОГРАНИЧЕНОТО РАЗРЕШЕНИЕ. Ограничено разрешение – ограничено присъствие?
Ограниченото разрешение означава, че все още НЯМА издаден лиценз за цялостно и пълно изграждане на АЕЦ-а, за което вече съм ви разказвал тук минимум ДВА ПЪТИ.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)