Реклами

Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Реджеп Ердоган: Кърджали е част от нашите душевни граници

в България

Президентът на Република Турция Реджеб Тайип Ердоган се обърна в своя реч към българските турци като ги приветства с думите ”Кърджали е част от нашите душевни граници”, съобщи сайтът „Хабербг.нет“. Вчера, по време на местния конгрес на партията му в град Сакария още на първата си реч спомена за българските турци. В Сакария живеят много изселници, както от България, така и от балканските страни.

Ето част от речта на президента Ердоган изнесена в град Сакария на 11 март:

”От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния.

Братът на Сакария, Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар споделяме нашата сърдечност. На тези братя, които носим в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме нашите поздрави на всички жертви и потиснати наши братя.

Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници. Значението на Турция е треска от два пъти от площта 780 хил. квадратни километра. Половината от сърцетo ни е в Истанбул, Диарбекир, Трабзон, Анталия, Измир, а другата половина е Алепо, Киркук, Ерусалим, Санджак и Бухара” каза Ердоган. / ГЛАСОВЕ

По темата:

Ердоган: Не може да мислим за Кърджали по различен начин от този за Одрин

Южна България е пред откъсване! В Турция вече спорят как ще станем икономическа част на Анкара!

Планът „Зелен диамант“

Предсказанията на Слава Севрюкова: турция ще откъсне земя от България

 

Loading...
Реклами

Последни от България

Отиди Горе