Работодателите искат три дни от болничните да бъдат неплатени и да не се покриват дори от НОИ! (ВИДЕО)

Стабилността Му.

По повод неплащането на първия ден от болничния, две невероятни минути, които не бива да пропускате! 

Велев (АИКБ) твърди, че като спрат да ни плащат болничните, доходите ни ще се вдигнат 4 пъти. Значи просто работодателите мислят за нас, ама ние не го разбираме!

Освен това искат не един, а три дни от болничните да бъдат неплатени и да не се покриват дори от НОИ! Манолов (Подкрепа) разказва как бизнесът се е организирал да източва НОИ чрез болнични. Велев дори не си позволи да го отрече.

Ще добавя само едно:
Ако е вярна тезата, че хората взимат болничен, за да ходят в отпуска, не значи ли това, че работодателите отказват да пускат хората в отпуска или че платеният годишен отпуск по закон е недостатъчен и трябва да се увеличи? Даниела Пенкова

РАБОТОДАТЕЛИ СРЕЩУ СИНДИКАТИПо повод неплащането на първия ден от болничния, две невероятни минути, които не бива да пропускате!Велев (АИКБ) твърди, че като спрат да ни плащат болничните, доходите ни ще се вдигнат 4 пъти. Значи просто работодателите мислят за нас, ама ние не го разбираме! Освен това искат не един, а три дни от болничните да бъдат неплатени и да не се покриват дори от НОИ! Манолов (Подкрепа) разказва как бизнесът се е организирал да източва НОИ чрез болнични. Велев дори не си позволи да го отрече.Ще добавя само едно:Ако е вярна тезата, че хората взимат болничен, за да ходят в отпуска, не значи ли това, че работодателите отказват да пускат хората в отпуска или че платеният годишен отпуск по закон е недостатъчен и трябва да се увеличи?

Публикувахте от Даниела Пенкова в Петък, 15 ноември 2019 г.

«Искали да не се плаща първия ден от болничния. Пак половинчати мерки! Направо въведете глоби. Глоба за болния в размер 3 надници за всеки ден просрочие, в което не се явява на работа. И глоба за работодателя в размер 0,5 процент от годишния оборот, задето търпи такива болнави и кекави работници. Така хем хазната ще е пълна, хем трудовата дисциплина на ниво.
Тези, които си вадят болнични, трябва да бъдат отвеждани под конвой в специализирани места за изолация и превъзпитание, които ще бъдат обособени в регионалните психодиспансери. (из “Концепция на управляващите за реформа на трудовото законодателство”).», Борислав Цеков, Фейсбук

ПО ТЕМАТА

Бой по майките докато мърдат! Работодателите против платения отпуск в периода на майчинство..

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Синдикалист N1 в борда на Албена