Путин обяви пълен контрол над ситуацията с коронавируса в Русия (ВИДЕО)

в ПО СВЕТА

Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни и всички руски граждани за Великден в телевизионно обръщение, предава ТАСС.

За да поздрави православните руснаци за Великден, Путин записа телевизионно съобщение, различно от обичайното в подобни случаи. Президентът отказа официалния подход, който се практикува по време на официални празници. Вместо това, в деня на Христовото Възкресение, той записа видео без вратовръзка, седнал до камината.

Въпреки празника, държавният глава не пренебрегна проблема с борбата с коронавируса, уверявайки руснаците, че ситуацията е под пълен контрол и че „всичко ще бъде наред“. Текстът на поздравленията беше публикуван в неделя на сайта на Кремъл.

„Всички нива на управление работят ритмично, подредено, отговорно. Ситуацията е под пълен контрол“, каза президентът.

Държавният глава отбеляза, че Русия разполага с необходимите ресурси и резерви за защита на хората и подкрепа на икономиката в контекста на разпространението на коронавирус.

„Ние ги използваме – благоразумно, точно, въз основа на настоящата ситуация и най-вече, за да помагаме на хората, на тези семейства, които сега са в затруднено положение“, добави той.

„Ние внимателно анализираме опита на други страни, активно взаимодействаме с нашите чуждестранни приятели и колеги, разбираме какво се случва, виждаме рисковете, знаем какво трябва да се направи при всяко развитие на ситуацията и правим необходимото“, каза Путин.

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе