вашият виртуален всекидневник

Путин няма да дойде за 3 март

в България

Руският посланик у нас Анатолий Макаров не изключи възможността президентът Владимир Путин да посети България по повод 140-ата годишнина от Руско-турската война

Подобно посещение обаче не би могло да се случи на националния празник 3 март заради президентските избори в Русия, уточни дипломатът.

Вотът ще се състои на 18 март, а само преди дни Путин обяви, че ще се кандидатира отново. Ако пак спечели, както сочат всички проучвания, това ще е неговият четвърти мандат.

Макаров подчерта, че годишнината се отбелязва през цялата 2018 година, така че посещение на руския президент е възможно по-късно.

“Това е наша обща памет”, посочи посланик Макаров на среща със студентите от руския център на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, цитиран от БНР.

Пред тях той сподели възмущението си заради отношението към Паметника на съветската армия и паметника на Альоша в Пловдив, които бяха изрисувани и боядисани.

През август обаче президентът обяви официално, че е отправил покана към руския си колега да посети страната ни на 3 март 2018 г. за отбелязването на годишнина от Освобождението на България. / Факти.бг

АНКЕТА: Искате ли Путин да посети България ?

Loading...
loading...
loading...
Путин няма да дойде за 3 март by

Последни от България

Разберете – САМИ сме!

Москва, улица “Пятницкая” (една от сравнително централните) И вие чакате от ТАЗИ
Отиди Горе