Проф. Пантев: Войни ще има, но Москва няма да удари Вашингтон и София няма да гръмне в ядрен взрив (ВИДЕО)

в ПО СВЕТА

Започнаха да убиват вярата в добротата на човешкия род, заяви той 


Айнщайн пише, че четвъртата Световна война ще започне с камъни, което значи, че агресията винаги ще съществува и това е нещастието на нашето общочовешко племе, казва видният ни историк


”Щастието е условно и ситуационно състояние. Има щастливи хора в затвора и нещастни в Холивуд – том дори има повече самоубийства, отколкото в затвора. В последното си интервю Тенеси Уилямс, преди да се самоубие, казва, че ”щастливи са само безчувствените хора”. Когато болезнено изживяваш семейна или приятелска среда, интелектуалния, духовния, гражданския климат, моралното здраве на своето общество, ти не можеш да бъдеш щастлив, защото винаги ще има негодници, но слава Богу ще има и благородни хора, които не изчезват”. Това каза професор Андрей Пантев в ефира на предаването ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

”Злото никога няма да бъде победено, защото то е заложени в природната същност на човека – човекът е добър, човекът е лош. Човекът е негодник, човекът е рицар. Това лежи в основната част на всички религии, не само страхът от смъртта, които също е мотивация за вяра. Неслучайно във всички космически, романтични, приключенски одисеи, писателите фантасти вкарват хора, които летят в галактики и между тях има любов и омраза, има завист и саможертва, така че човешкият живот е низ – човекът може да бъде много добър и много лош, в зависимост как се случи – това не е природна същност. Никога един човек не може да бъде само добър, в него тлеят въглищата на предишни генни, духовни предпоставки, при които може да си добър в една обстановка и зъл, дори жесток при друга. Тази идея вечна обич, вечна правда в света е неосъществима. Затова Айнщайн пише, че четвъртата Световна война ще започне с камъни, което значи, че агресията винаги ще съществува в човешкия род и това е нещастието на нашето общочовешко племе, че се избиваме повече, отколкото се обичаме”, продължи с коментара си професорът.

„Естествено, че при такава война, при която Москва бомбардира Вашингтон и Вашингтон обратно и тук „Младост“ ще гръмне в кълбо от ядрен взрив, няма как да я бъде, но ще има войни, които са част от историята, ще има унизени и оскърбени. Основната драма на човешкия живот на тази планета е, че технологическият процес върви много по-напред”, допълни той.

„Войни ще има. Малки! Има една теория още от времето на великия изобретател Тесла, която казва, че за да има мир, трябва да има два много силни военно-политически центъра. Това по-късно е осъществено по време на блоковата система, при която задържането със сила май беше по-ефективно от сегашните локални войни, които вече не са чак толкова легални и всякакъв дребен инцидент може да предизвика величави, страховити, унищожителни, верижни ответни реакции”, категоричен е Андрей Пантев.

”Повечето балкански политически дейци, не знам от комплекс ли, са, да не кажа шушумиги, но доста кротки в своето поведение. Когато се натрупат напрежение, предупреждение, заплахи, коалиции, съюзи, гаранции, тогава от една кибритена клечка може да избухне барутното буре”, смята професор Пантев.

„Започнаха да убиват вярата в добротата на човешкия род. Не можеш да говориш за мир и да се въоръжаваш до зъби”, заяви той. / Епицентър. БГ