вашият виртуален всекидневник

Прокуратурата опроверга обвинения на бившия депутат Антон Тодоров

в България
Софийска градска прокуратура отказа да образува разследване по сигнал от бившия депутат Антон Тодоров, съдържащ твърдения за нерегламентиран достъп до класифицирана информация от началника на кабинета на президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверката на прокуратурата сочи, че грама от МВнР, съдържаща класифицирана информация, наистина е постъпила в регистратурата на президентството с получател Иво Христов – началник на кабинета на президента. Документът обаче не е стигнал до него, тъй като той няма достъп до секретна информация, а е предоставен на главния секретар на администрацията на президента Димитър Стоянов.

Прокуратурата е установила, че независимо дали документът е адресиран до началника на кабинета, в случай, че съдържа класифицирана информация, той се докладва на главния секретар, каквото е сторено и със секретната грама, съобщи БТА.

В администрацията на президента не са установени нарушения при обработването и съхраняването на класифицирана информация, както и условията и реда за предоставяне на достъп до нея, съобщават още от държавното обвинение. / FROG NEWS

Loading...
loading...
loading...
Прокуратурата опроверга обвинения на бившия депутат Антон Тодоров by

Последни от България

Отиди Горе