Президентът шашнат от отказа на прокуратурата да нищи връзка между Борисов и Пеевски

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Президентът Румен Радев остана силно изненадан от отказа на спецпрокуратурата да нищи сигнал за задкулисна връзка между премиера Бойко Борисов и корпулентния бизнесмен Дилян Пеевски, видя екип на Фрог нюз.

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев успя лично да информира държавния глава за решението на прокуратурата да не се занимава с Борисов и Пеевски след днешния форум, посветен на борбата с корупцията. Припомняме ви, че през февруари т. г.

Румен Радев отправи няколко кратки въпроса пред камерите и микрофоните. Те бяха: Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”, запита държавният глава.

На базата на тези питания, гражданско сдружение БОЕЦ изпрати сигнал до спецпрокуратурата. В подкрепа на думите на държавния глава, приложи и журналистически разследвания на сайтовете Фрог нюз и Биволъ. В отговор оттам написали, че отказват да се занимават с въпроси, които касаят евентуални задкулисни връзки между Пеевски и Борисов. „Аргументите им са повече от абсурдни”, обясни пред екипа ни Георги Георгиев.

В един от тях магистратите обясняват, че в медийните изяви на Пеевски не се съдържат такива доказателства. Освен това изказването на Румен Радев било „упражняване на политическа риторика и красноречие”. „Не знаех, че прокуратурата приема медийните изяви на Делян Пеевски за неопровержимо доказателство”, възмути се лидерът на БОЕЦ.

FROG NEWS