The Bulgarian Times

Президентът на Нигерия бил заменен от клонинг: „Аз съм истинският“ – защити се Бухари

в Свят
Loading...
От известно време в социалните мрежи циркулира странна информация. Според нея президентът на Нигерия, Мухамаду Бухари, всъщност е починал и начело на държавата е застанал клонинг. Днес президентът отрече слуховете за смъртта си и това, че е бил заменен със судански двойник, наричайки спекулациите “глупави слухове”.

Бухари, който отново се кандидатира на изборите през февруари, миналата година прекара пет месеца в Обединеното кралство за лечение от заболяване, вида на което не беше разкрит.

Тогава тръгна широко разпространена в социалните медии теория – и сред някои политически опоненти – че той е заменен от двойник от Судан на име Джубрил, съобщи Гардиан.

Въпреки че не са предоставени доказателства, видеоклиповете с твърдението са гледани хиляди пъти в Ю Тюб и Фейсбук.

„Аз съм истинският, уверявам ви. Скоро ще празнувам своя 76-ти рожден ден и твърдо ще продължа напред”, заяви Бухари по време на заседание в Полша на конференцията за климата, запитан за Джубрил.

“Много хора се надяваха да съм починал по време на боледуването си. Някои дори призоваха вицепрезидента да стане мой заместник, предполагайки, че съм мъртъв. Това много го притесни и той ме посети в Лондон докато укрепнах”, каза президентът, добавяйки, че онези, които разпространяват слуха, са “невежи и нерелигиозни”. /БГНЕС

ПО ТЕМАТА

ЗА КЛОНИРАНИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ (ВИДЕО)

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе