„Предупредихме преди 2 години“ – американското разузнаване с детайли за произхода на COVID-19

в ПО СВЕТА

След като започнаха разследване на произхода на коронавируса COVID-19, американските военни твърдят, че най-вероятно вирусът има естествен произход и не е разработен в лабораторията на китайския град Ухан.

На 14 април ръководителят на Съвместния Национален щаб на САЩ Марк Мили обяви констатациите на разузнавачите за етимологията на коронавируса COVID-19, съобщава Politico.

„Има много слухове и спекулации в различни медии, уебсайтове, блогове и т.н. Не трябва да се изненадвате, че проявихме голям интерес към това. Получихме много сигнали, които внимателно проучихме“, каза Мили.

 Според военния работата на разузнавачите за проучване на произхода на вируса продължава и е рано за окончателни изводи. Констатациите обаче показват естествен произход на вируса, причинил пандемията.

Мили добави, че преди две години американските военни са предупредили за проблеми със системата за сигурност в „изследователско съоръжение“ в Ухан, където са изследвали коронавирус от прилепи. Тогава е ставало въпрос за заплахата от пандемия, подобна на SARS.

След избухване на коронавирусна инфекция в Съединените щати, Доналд Тръмп обвини Китай в прикриването на заплахата и заяви, че и без това трудните отношения между двете страни ще бъдат разрушени. Ръководителят на Белия дом заяви, че Пекин е позволил на вируса да се разпространи по света без да затвори границите си, когато COVID-19 бушувал в Китай.

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе