Прародителите на хората дошли от планета – двойник на Земята

в ПО СВЕТА

Столетия наред астрономите спорят дали Земята има планета двойник. Едни от тях твърдят, че тя съществува, други отхвърлят тази хипотеза.

Действително в слънчевата система има места, където може да се скрие цяла планета. Има предположения, че върху движението на Марс и Венера оказва влияние гравитацията на друга планета.

През 1666 г. светът очаквал апокалипсис. Астрономите, долепени до телескопите си, оглеждали небето в очакване на Христа или дявола.

Веднъж професорът от Парижката обсерватория Джовани Касини видял част от непозната планета, която се подавала иззад диска на Венера. Този обект бил наблюдаван през 1762, 1740,1759,1761 г.

В началото смятали, че това тяло е спътник на Венера. Но се оказало, че то било наблюдавано още от древните египтяни и древните гърци. Древните гърци били уверени, че това е планета – двойник на Земята, и я наричали Глория.

През 20-и век ентусиасти, които изследвали шумерските текстове, стигнали до извода, че това е легендарната планета Нибиру. И днес не утихват споровете за скорошното й доближаване до Земята. С Нибиру са свързани много митове за края на света. Смята се, че разумният живот на Земята се появил благодарение на пришълци от тази планета, на които били нужни земните ресурси. За работа в мините им бил създаден хибрид между маймуна и пришълец. След това нибируанците напуснали земята, а расата от роби започнала да се развива самостоятелно.

След милиони години хибридните същества се превърнали в хора.

Според легендата Нибиру отново доближава до Земята и пришълците отново ще дойдат, за да унищожат своето творение.

НАСА отказва да коментира многото въпроси, които астрономите задават. Според някои данни специалисти вече са получили интересни факти. Но не бързат да разкриват тези сведения. Вероятно САЩ и други страни крият някакви важни данни, свързани с още една планета в слънчевата система.

Неотдавна астрофизици с помощта на космическия телескоп „Кеплер“ откриха нещо много любопитно. Изследвайки звездната система KOI-730, те открили, че две от четирите й планети имат обща орбита.

 

Учените предполагат, че някога подобен феномен бил наблюдаван и в слънчевата система. Става дума за хипотетичния двойник на Земята – Тейя.

Издателство PACПEP