Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

По свобода на медиите се нареждаме до страни като Конго

в България

Би Ти Ви взе думата на Елена Йончева и тя хвърли микрофона на излизане


България беше очернена след жестокото убийство на журналист. Това бяха чудовищни неща, които се отнасят за управлението на Бойко Борисов в последните 10 години, а не за страната. Това каза журналистката Елена Йончева от БСП в ефира на bTV.

По думите ѝ в България има много добри специалисти и криминалисти, но въпреки това няма доверие в институциите. „Затова беше предложена помощ от Европа по разследването на престъплението. Ние призовахме в това разследване да се случат чуждестранни експерти. Едно международно разследване щеше да помогне, за да спрат всички спекулации“, подчерта Йончева.

„Сега сме на 111 място по свобода на медиите в Европа. Преди бяхме нареждани до Франция, а сега до страни като Конго и Гвинея“, отбеляза тя.

Елена Йончева цитира американски медии, които са припомнили доклада на Държавния департамент за миналата година за страната ни, в който се казва, че служители във всички звена на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано. Тя била свързана с големите инфраструктурни проекти“.

Журналистката коментира и вътрешнопартийните вълнения. Според нея  съперничество и съревнование между президента Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова няма. Разнопосочните мнения в опозицията пък били нормални, посочи още тя. По-страшно щяло да бъде, ако настане тишина.

„Полезно е за партията и за държавата. По-лошо е когато няма различни мнения. Най-страшното е, когато една управляваща партия провежда конгреса си като в Северна Корея”, посочи бившият журналист, намеквайки за ГЕРБ.

За лъжите по неин адрес Йончева обясни, че е завела дела. Тя се опита да говори за злоупотребите във властта и в управляващата партия, но не й бе дадено възможност. Именно за това тя хвърли микрофона и напусна студиото на телевизията.  ФРОГ

ПО ТЕМАТА:

Папуасите в Нова Гвинея с по-високи заплати от българския роб

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе