Почивка в Гърция само със „здравен паспорт“

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Туристите желаещи да посетят Гърция през лятото, вероятно ще трябва да притежават т.нар. „здравен паспорт“, обяви министърът на туризма Харис Теохарис, цитиран от вестник „Сега“. По думите му идеята все още се обсъжда, но се възприема като начин за „безопасно влизане“ на туристи в страната.

Засега няма подробности какво ще представлява „здравният паспорт“. Министърът обясни, че в рамките на ЕС се водят консултации за възможностите да се осигурят надеждни тестове за коронавирус на всеки европейски гражданин, който иска да пътува.

Министър Харис Теохарис прогнозира, че туристическият сезон в Гърция ще бъде ограничен в рамките на три месеца – юли, август и септември, евентуално и октомври и ноември, но това зависи от епидемиологичната обстановка. Гърцкото правителство прогнозира спад в сферата на туризма с 50%.

Очаквания, че туристическият сезон няма да започне преди юли изразиха и шефовете на петте най-големи хотелски вериги в Гърция пред в. „Катимерини“. Важен сигнал за сектора ще бъде вдигането на ограниченията, въведени заради коронавируса. Те също подчертават необходимостта от общоевропейски здравни протоколи.

Последни от НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Don`t copy text!
Отиди Горе