Последното престъпление на Иван Костов 2

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Ще повдигна съвсем леко завесата над поредното гигантско престъпление на мургавия антибългарин, което засяга всички нас, защото след няколко дни ще плащаме още по-скъп ток и, за което започнах да ви разказвам и показвам вчера в „Последното престъпление на Иван Костов“. 

Днес ще ви покажа ДВЕ в ЕДНО аналогични таблици и съпровождащите ги текстова, в последните две решения на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР – ръководено от любимата мумия на Ив.Кост. Ив.Ив.), за настоящия и предходния регулаторни периоди.

За по-добър прочит и преглед кликнете с мишката върху снимката:

Веднага се забелязва, че таблиците малко се различават?

В новата, за 2017-та г., липсва една колона, но е прибавен нов ред.

Видно от по-горната таблица в нея има колоните РЕГУЛИРАН ПАЗАР и СВОБОДЕН ПАЗАР.

В новата, долната таблица тях ги няма. Причината – АЕЦ-а престава да предоставя ток за регулирания пазар, т.е. за всички нас.

Това не пречи на КЕВР да разреши повишаване цената на тока, който АЕЦ-а предоставя за компенсиране на ЗАГУБИТЕ с повече от 83%.

Това следва от двете цени оградени в червени овали.

Но още по-голямата лъжа на КЕВР са количествата електроенергия, заградени във вторите червени овали.

По-горното число (3 682 870 МВт.ч) съответства на текста, който го описва и на назначената цена за изкупуването на съответното количество електроенергия.

Второто число (14 533 316 МВт.ч) НЯМА НИЩО ОБЩО с текста, който го описва и с цената, която уж му е назначена, от 54,92 лева/МВт.ч.

Количеството електроенергия, за която е назначена тази драконовска цена е ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО по сравнение с посоченото.

(Вижте графиката от „Последното престъпление на Иван Костов“.)

Разликата ще отиде за „честните частници“, участващи на тъмния пазар на електроенергия, организиран и провеждан от АЕЦ „Козлодуй“.

В знак на протест срещу безразличието към труда, който полагам, за да ви покажа как ни грабят и убиват всички нас пак няма да дам линкове към оригиналните решения на КЕВР.

Те са публични и всеки може да си ги намери и се убеди в достоверността на горната снимка. Нещо повече!

В сравнението на двете решения има още по-интересни пикантерии около това престъпление, но се съмнявам, че безразличието на матряла ще ме стимулира да ви ги покажа.

Спасението на давещия се е проблем на самия давещ се!

Матряла си мисли, че всичко в този живот е аванта?

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

Последното престъпление на Иван Костов

 Първите милиони на Иван Костов

 Първите милиони на Иван Костов 2