Посещението на Орбан е „трън в задника“ на българското председателство на Съвета на ЕС

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Визитата на Орбан поставя и Борисов и българското председателство на Съвета на ЕС в почти скандална ситуация. Посещение от бунтовника срещу Брюксел, Париж и Берлин в най-послушната и робски покорна държава! Неудобно.
Господарите на Борисов очакват да изгражда консенсус по спорни за ЕС въпроси, докато „големият му приятел“ Орбан не помага особено с декларацията си от неделя, че „сме изправени от опасност, която идва от Запада, от политици в Брюксел, Берлин и Париж“.

Орбан се поклони на Българската православна църква за борбата й срещу ислямизацията и за запазване на семейството и обяви, че недолюбваното от Брюксел християнството е последният шанс за Европа.
Няма да се подчиня на Брюксел, на Берлин и на Париж за мигрантите.
Орбан би трябвало да се среща не с Борисов, а с Президента Радев и със Светия Синод на БПЦ.

Борисов се нуждае от подкрепа за евроинтеграцията на Западните Балкани, където живеят милиони мюсюлмани, а в неделя Орбан каза, че „смятаме, че християнството за последната надежда на Европа“ и че Западът „отвори пътя за упадък на християнската култура и за ислямска експанзия“.
Орбан поздравява Борисов, че бил спрял мигрантската вълна, докато реалността е, че през 2016 г. унгарски гранични части бяха изпратени да спират нелегалния трафик на сръбско-българската граница, а не на българо-турската.

Орбан доста пресилено твърди, че неговото правителство „предотврати ислямският свят да ни наводни от юг“ и че „ако милиони млади хора бъдат пуснати на север, ще има огромен натиск над Европа и в големите градове на Европа ще се създаде мюсюлманско мнозинство“.

Орбан обеща в словото си, произнесено не в парламента, а пред бившия кралски дворец в Будапеща, солидарност на правителството му „с онези хора и лидери в Западна Европа, които искат да спасят своите страни и своята християнска култура. След това той описа и къде минава разделителната линия, започвайки с очаквана победа на Силвио Берлускони и националистическите му съюзници на изборите в Италия на 4 март, партньорите от Вишеградската четворка (Полша, Словакия и Чехия), „поемането в патриотична посока“ на новото дясно-националистическо управление в Австрия, проявите на симпатии от Хърватия и „съпротивата, която изгражда Християн-социалният съюз в Бавария“.

Останалата част от Европа, според думите му, се превръщала в „имиграционна зона, в един свят на смесено население, отправил се в посока, различна от нашата“. Словото на унгарския лидер, обявявал се за етническа хомогенност“, бе произнесено под огромен надпис „За нас Унгария е на първо място“.

Но Орбан има с какво да се похвали за разлика от българските си дружки:
С нашата политика за насърчаване на семейството успяхме да постигнем за 8 години 46% ръст на раждаемостта. Това е в резултат на грижите за младите хора, за семействата, които се насърчават специално с 3000 евро за трето дете, с 6 годишни платени отпуски за майките и с 25% намаляване на режийните за семействата с деца”.
Орбан декларира, че „енергетиката, медиите и банките са в унгарски ръце” и обеща: „Няма да позволим на чужди финансови институции и интереси да господстват в Унгария”.
Той призова за създаване на световен съюз срещу имиграцията.
Още нещо в което сме на „светлинни години от Унгария:
В отчета за 8-годишния период на своето управление Орбан заяви, че са дадени паспортите на 1 милион нови граждани на Унгария, като през декември 2017 година той лично е връчил паспорта на милионния унгарски гражданин – тава са етнически унгарци от съседните страни, които се завръщат в родината.

Голям рев и паника настана в соросоидните среди! Страх!
Виктор Орбан има нова законодателна офанзива срещу Джордж Сорос и неговите НПО-та.
Орбан обяви плановете си да прокара нов закон, който ще даде право на изпълнителната власт и нейните органи да налагат забрани на дейността на неправителствени организации и други групи, които оказват помощ на имигранти и бежанци, пише британското издание Independent.
Мярката, пише вестникът, е част от офанзивата на Орбан срещу американския финансист Джордж Сорос, който стана мишена на подкрепяна от унгарското правителство негативна кампания заради финансовата му подкрепа за либерални проекти.
Законът определя, че организациите, които помагат на мигрантите са всички НПО-та, които „спонсорират, организират или подкрепят по друг начин влизането или престоя на лице от трета страна в Унгария през сигурна трета страна, с цел да му бъде осигурена международна защита“, пише Independent.
Според британското издание, министърът на вътрешните работи на Унгария ще трябва да санкционира и да позволи дейностите на подобна организация и ще има правомощията да забрани тяхната работа, ако прецени, че вредят на унгарските национални интереси.
Освен това, според текста на материала, новият закон ще изисква от НПО-тата, които са получили право да оперират на територията на страната, да плащат специален 25-процентов данък върху всяка чуждестранна финансова помощ, която са получили, за да помагат на мигранти или бежанци. Освен това, активистите на подобни организации може да получат забрана да се приближават до държавните граници на Унгария.

Йордан Халачев, ПРЕГЛЕД

Още по темата:

Унгария се поклони на Българската православна църква, Орбан с нова законодателна офанзива срещу Сорос и неговите НПО-та