Поредна идиотска ЕС-регулация ще свали заплатите с 10%, и ще отреже възможността да оспорвате сметки за ток и парно…

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ЕС въведе поредна идиотска регулация, която не само ще натовари малките фирми, ами и ще изнерви максимално гражданите.

Вече няма да можете примерно в „Топлофикация“, да поискате справка по ЕГН. Ще ви откаже служителката, под заплаха от хиляди лева глоба. А то почти всичко се върти около ЕГН-то у нас. Но ще ви откажат, дори да дадете съгласие то да се ползва!

Фактически, в тази ситуация, вие дори няма да можете да подадете жалба срещу надписана сметка – защото ще скрият сметката, а вие не можете да се идентифицирате по безспорен начин.

Всяка фирма пък трябва да назначи „чиновник по опазването на личните данни“. Една заплата ще отива за откровена глупост. Т.е. ако сте 10 души във фирмата, заплатите ви ще са с 10% по-ниски, за да се плаща на подобен безсмислен чиновник.

При по-големите фирми по-малко ще се усети, но при малките ще е абсолютно разкъртващо. Т.е. точно тия дето трябва да подкрепя уж ЕС, тях ти „теслари“ яко… В малки фирми работят над 90% от българите, т.е. те ще бъдат засегнати от фактическо намаление на заплатите (или оставане без бъдещо нарастване за няколко години).

Абсурдното е, че дори банките нямат право да ползват ЕГН. Това ще отвори зона на злоупотреби, ако трябва да ви идентифицират само по име.

Всичко това се казва GDPR, великата европейска директива за опазване на личните данни. Същата дето сочат като „голям успех в борбата със злоупотребите“. Всъщност едно велико европейско малоумие, което за пореден път поставя въпроса кой идиот ни вкара в тоя съюз на ненормалници…

Добри Божилов, Фейсбук