Пол Робъртс: Путин си затвори очите за атаката, за да запази авторитета на Тръмп

в ПО СВЕТА

Неоконсерваторите, контролиращи US външната политика няма да спрат да инсценират събития, за които после да хвърлят вината върху Русия


Москва разбира, че си има работа с правителство на психопати, които имат волята не само да разрушат седем мюсюлмански страни през последните 17 години, но и цялото човечество, пише анализаторът


Известният американски журналист и писател на документални книги по световните проблеми на човечеството Пол Крейг Робъртс публикува материал за ракетните удари на САЩ и съюзниците им над Сирия в своя блог – Paul Craig Roberts Institute for Political Economy.

Той работи като журналист от 1983 г. – като кореспондент в „IDG News Service“. Бил е редовен сътрудник на списание „Харпър“ и пише предимно за „сложното взаимодействие на икономиката, технологиите и естествения свят“. Писал е за „Лос Анджелис Таймс“, „Вашингтон Поуст“, и „Гардиан“. Има статии „Ю Ес Ей Тъдей“, „The New Republic“, „Newsweek“, „The Christian Science Monitor“, „Ролинг Стоун“, „Seed“, и „Outside magazine“.

Преди това, от 1975 до 1983 заема различни длъжности в американската администрация в сферата на икономиката.

Публикуваме материала в превода на „Фокус“, където текстът на Пол Крейг Робъртс е представен без редакторска намеса.

Свидетелство за хуманността и моралното величие на руското правителство, водено от Владимир Путин е това, че то реши да си затвори очите за атаката, за да може Доналд Тръмп да съхрани авторитета си.

За наше общо съжаление, резултатът от руската щедрост няма да са благодарностите, които руснаците заслужават.

Русия и Путин няма да бъдат похвалени за това, че спасиха Тръмп от това да се откаже, или да бъде потопена цялата му флотилия, а неговите бомбардировачи да бъдат свалени.

Намеренията на Русия не бяха да избегнат конфликт и това не бе направено защото Русия е уплашена от армията на САЩ, а само, защото Русия разбира, че си има работа с правителство на психопати, които имат волята не само да разрушат седем мюсюлмански страни през последните 17 години, но и цялото човечество.

Именно затова Путин избягва всяка оркестрирана конфронтация и защитава международните закони и правовите норми.
Резултатът обаче, няма да е този, който очаква всеки хуманен човек.

Резултатът от руския хуманизъм е, че той ще провокира нови провокации от злото, което представлява Западът.

Тази сутрин бях на гости в един приятел, който си беше пуснал телевизора. Не можах да повярвам какви лъжи говорят пред американците и света Тръмп, членовете на правителството и преститутките. Беше удивително.

Ето и материалът на Стивън Лендман за някои от лъжите: //stephenlendman.org/2018/04/pentagon-lies-overnight-aggression-syria/

Само читателите на моя уеб сайт и малко други някога ще разберат, че единствената причина, поради която хиляди американски моряци и десетки американски пилоти все още са живи е, че Русия ги пощади.
Независимо от това, че руското правителство имаше само добри намерения, моралното съзнание и загрижеността за другите на Русия водят света към Армагедон.

Причината е, че неоконите, които контролират американската външна политика няма да спрат да инсценират събития, за които после да хвърлят вината върху Русия.

Колкото по-дълго чака Москва преди да сложи край на това, толкова по-остри ще стават провокациите.

Поредните провокации ще стеснят възможните отговори на Русия до това да се предаде или да отиде на ядрена война.

Сирийската провокация беше идеална за Русия да се опълчи. Тя държеше военните карти. Русия можеше лесно да потопи всеки кораб и да свали всеки самолет. Ако беше показала ясно какви ще са последствията пред света, САЩ щяха да се откажат.

Загубата на Америка без дори един изстрел щеше да подкопае авторитета на полуделите неоконсерватори, които искат да установят световна хегемония на САЩ.
Ако имаше такова ясно послание от Русия, че американските сили ще бъдат напълно и окончателно унищожени, Обединените началници на Генералния щаб на САЩ щяха да предотвратят атаката.
Докато Русия допуска агресивността на Вашингтон, тя ще продължи да нараства.

Понякога си мисля, че Русия разчита западните народи да се събудят за смъртно опасната конфронтация, която се провокира от тяхно име. Но, ако трябва да сме честни, западните хора са безпомощни. Нито Вашингтон, нито правителствата на вашингтонските френски и британски васали се консултираха с хората, или избраните представители на хората, за осъществяването на военна атака срещу друга страна.

Фактите показват убедително, че нито САЩ, нито Великобритания или Франция спазват законите и техните собствени набедени демокрации и че тези страни имат правителства, които по никакъв начин не се съобразяват с хората.

Британското и френското правителства се отчитат пред Вашингтон, а Вашингтон се отчита пред военния комплекс и Израел, който, както историята е показала, може да отстрани всеки американски сенатор или конгресмен.

Ако руското правителство беше гледало американските телевизионни медии днес, то щеше да разбере безсмислеността от допускането на провокациите на Вашингтон. Не само, че руското правителство щеше да види лъжите от Вашингтон за невероятния успех на не-мероприятието, но то щеше да види и това, че, от една страна, се обявява велика Американска победа, но от друга, съюзниците на Джон Болтън сред неоконсерваторите обясниха, че атаките са недостатъчни за поставянето на Сирия и Русия на колене.

Комбинацията между победата и нейната недостатъчност ще доведе до още по-лоши провокации. Следващата такава ще бъде инсценирана в ситуация, облагодетелстваща американската, а не руската армия. Вашингтон не би си позволил да рискува такава провокация, като в Сирия, където беше повече от очевидно, че ще загуби. Всичко това означава, че руската хуманност и съзнание за морал ще доведат до много по-опасни за Русия и всички нас конфронтации.

Както написах по-рано днес, „Ще бъде грешка да заключим, че дипломацията е надделяла и здравият разум се е завърнал във Вашингтон. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Въпросът не е разрешен, а войната остава на хоризонта“. / Епицентър.бг

Още от Пол Робъртс